A tapasztalt kertész trükkje a gyomok ellen. Egyszer és mindenkorra eltűnik

Sajnos a gyomok a kertészkedés elkerülhetetlen velejárói. Sok kellemetlenséget okozhat. Virágágyásaink és pázsitjaink ideális környezetet biztosítanak a növekedéséhez. Akár kis kertje van, akár nagy pázsitja, valószínűleg szembe kell néznie azzal a kihívással, hogy hatékonyan és organikusan megszabaduljon tőle. Vannak azonban különböző módszerek, amelyekkel ezt elérhetjük anélkül, hogy vegyszerekhez kellene nyúlnunk.

Minden célra alkalmas szódabikarbóna

A konyhán kívül a szódabikarbónának is helye van a tisztítószerek arzenáljában. De van egy másik felhasználási módja is – segíthet a gyomok elleni küzdelemben. Csak szórj szódabikarbónát közvetlenül azokra a területekre, ahol a gyomok nőnek, és hatékonyan megszabadulhatsz tőlük.

A só egy másik erős szövetséges a gyomok elleni küzdelemben. Kétféle megközelítés közül választhat. Vagy levágja a gyomokat a földig, és sóval borítja be őket, vagy készíthet sóoldatot (1 liter só 2 liter vízhez), amelyet aztán az egész ágyásra önt. Ezzel a módszerrel nemcsak a meglévő gyomoktól szabadulhat meg, hanem megakadályozhatja az újak kialakulását is.

Forró víz

Talán meglepő, de még a közönséges meleg víz is hatékony eszköz lehet a gyomok elleni küzdelemben. A forró víz elpusztítja a gyomsejteket és kiszárítja azokat. De vigyázat! Kerüld a közeli növények öntözését, különben könnyen elveszítheted őket.

Ecet és víz, mint természetes gyomirtószer

Egy másik hatékony eszköz a gyomirtásban az ecet és a víz kombinációja. Készítse el ezt a keveréket 1:3 arányban. Az ecet természetes gyomirtóként hat, amely megzavarja a gyomok növekedését. Alaposan öntözze be a gyomok helyét, és figyelje, ahogyan azok fokozatosan elszáradnak.

Alkohol

Egy másik hatékony módszer az alkohol használata. Egyszerűen keverjen össze 30 ml vodkát 3 dl vízzel, adjon hozzá egy kis szappant, és öntse az elkészített keveréket a gyomokra. Az alkohol dehidratáló hatású, így a növények kiszáradnak.

Mulcsozás mint megelőzés

A mulcsozás hatékony módja lehet a kerti gyomok megelőzésének. Bár a vásárolt fakéreg meglehetősen drága, könnyen elkészíthetjük magunk is. A kertből származó leveleket és fűnyesedéket szórja szét az ágyásokban a sorok között. Ha fűrészport vagy szalmát tudsz beszerezni, használd azt.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche