A táplálkozási szakértő elmagyarázta, hogy a fagyasztott zöldségek és bogyók hasznosak-e

Van egy vélemény, hogy a fagyasztás megöli a zöldségekben, gyümölcsökben és bogyókban található összes vitamint. Így van-e, mondta Veronika Ivanova táplálkozási szakértő és fitneszedző a TikTok közösségi oldalán.

Egy táplálkozási szakember szerint valójában a fagyasztott zöldségek és bogyók nem üresek, és egészen egészségesek.

– Az áltáplálkozási szakemberek azt mondják, hogy a fagyasztott zöldségeknek és bogyóknak semmi haszna, és csak friss bogyókat szabad fogyasztani. De ez nem igaz. Az ilyen termékeknek előnyei vannak. A zöldségeket és a gyümölcsöket éretlen állapotban gyakran felvágják. Ez úgy történik, hogy amíg az étel utazik, érik. Emiatt az íz megváltozik, és néhány tulajdonság elveszik.– hívta fel a figyelmet Veronica Ivanova.

Egy táplálkozási szakember észrevette, hogy a fagyasztásra szánt zöldségeket és gyümölcsöket éppen ellenkezőleg, az érettség csúcsán vágják.

„Emellett nem kezelik őket vegyszerekkel. Ezért az ilyen zöldségek, gyümölcsök és bogyók minden tápanyagot megtartanak. Például a brokkoli fagyasztva megtartja a B2-vitamint, Veronica Ivanova mondta.

Egyébként korábban Nadezhda Litvinova táplálkozási szakértő az ONT tévécsatornán azt javasolta, hogy tavasszal fagyasztott zöldségek és gyümölcsök segítségével küzdjenek a vitaminhiány ellen. A szakember szerint gyorsan lefagyasztva az ilyen termékekben lehetőség szerint minden vitamin megmarad. Erről bővebben a linken található anyagunkban olvashat.

Fotó: freepik

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche