A táplálkozási szakértő három élelmiszercsoportot nevezett meg, amelyek narancsbőrt okoznak

A narancsbőr megjelenését a bőrön, vagy az úgynevezett „narancsbőr” hatást a helytelen táplálkozás okozza. Lilija Starodubtseva táplálkozási és rehabilitációs szakember elmondta, hogy három termékcsoport van, amelyek ehhez a problémához vezetnek. Az orvos a TikTok közösségi hálózat oldalán beszélt róluk.

A táplálkozási szakértő három élelmiszercsoportot nevezett meg, amelyek narancsbőrt okoznak

A táplálkozási szakember különösen figyelmeztetett a szén-dioxid- és magas cukortartalmú ételek fogyasztására.

– Az első csoportba a szén-dioxidot tartalmazó termékek tartoznak. Ide tartozik minden szénsavas víz, még az ásványvíz is. Ha szén-dioxidot fogyasztasz, cellulitisz alakul ki. A második csoportba tartozik minden cukrot tartalmazó termék. Az a tény, hogy a cukor olyan savakból áll, amelyek károsak a szervezetre, amelyek szintén cellulitisz kialakulását okozzák – jegyezte meg Lilia Starodubtseva.

A narancsbőrt okozó termékek harmadik csoportjába a táplálkozási szakember minden prémium lisztből készült terméket felvett.

– A prémium lisztnek magas a glikémiás indexe. Valójában a liszt egyenlő a cukorral, ami káros savakkal savanyítja a szervezetet. Ők azok, akik cellulitot képeznek az emberben – Lilia Starodubtseva felhívta a figyelmet.

Egyébként korábban egy táplálkozási szakértő, táplálkozási szakértő és egy súlycsökkentő stúdió igazgatója, Svetlana Kashitskaya eloszlatta a cellulitiszről szóló népszerű mítoszokat. Például az orvos azt mondta, hogy ez a probléma pubertáskorban, vagyis serdülőkorban kezd jelentkezni, és nem 40 év után. A narancsbőrhöz kapcsolódó egyéb mítoszokról a linken található anyagunkban olvashat.

Fotó: freepik

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche