A tárgy, amivel minden otthonnak rendelkeznie KELL – szerencsében és pénzben látja majd magát:

Az ókori szlávok takarítási folyamata nemcsak a szeméttől való megszabaduláshoz, hanem az otthon negatív energiáktól való megtisztításához is társult. A cél fő „eszköze” a seprű volt. Nem véletlenül tartották minden otthonban, mert azt hitték, hogy bizonyos rituálék az egész család sorsát befolyásolhatják. Talán nem lesz felesleges, hogy megtudja, hogyan vonzhat pénzt és szerencsét otthonába egy seprű segítségével a népi hiedelmek szerint.

Hogyan használjunk seprűt a szerencse és a pénz vonzására

Az első babona a mozgással kapcsolatos.

Ha költözöl, ne dobd ki a régi seprűt a szemetesbe, vidd magaddal. A helyzet az, hogy a ház védőszelleme túlságosan ragaszkodik ehhez a háztartási tárgyhoz. Ezért ha eldobja a seprűt, akkor a ház őrzője is eltévedhet. Ha magával viszi, minden bizonnyal szerencsét és pénzt vonz új otthonába.

A seprűt fejjel lefelé kell tartani. Úgy tartják, hogy így pozitív energiát vonz az otthonba. Ez pedig teret teremt a jólét és a jólét számára.

A seprű tisztán tartása kötelező. Valamikor régen az emberek azt hitték, hogy a seprű alatt él az otthon jó szelleme. Ha a bútor koszos, az tiszteletlenségnek számít vele szemben. A szellem elkezdheti beszennyezni a dolgokat, játszani a háztartási tárgyakkal.

A szemetet seprűvel a lakás közepe felé kell seperni. Ez pénzt vonz a házba, szerencsét és jólétet. Ez az a megközelítés, amely lehetővé teszi, hogy a pozitív energia bent maradjon, és ne „kiáramoljon” a küszöbön.

A seprű talizmánként használható. Úgy tartották, ha a baba ágya alá teszed, a házszellem védelme alá kerül.

A küszöböt seprűvel háromszor söprik. Ez a tisztítás segít megszabadulni a negativitástól és szerencsét vonzani.

Ne feledje, hogy egy seprű segítségével elbúcsúzhat a nem kívánt vendégektől a házban. Ehhez várja meg, amíg a látogatók elmennek, és azonnal söpörjön utánuk. Elvesztik a vágyat, hogy meglátogassanak, különösen előzetes meghívás nélkül.

Mit ne tegyünk egy seprűvel

A háztartással kapcsolatos babonák tiltják a hanyag hozzáállást minden háziasszony első segítőjével szemben. Az ilyen gondatlanság hátrányosan befolyásolhatja a család egészségét és anyagi helyzetét.

A babona szerint bizonyos műveletek a seprűvel problémákhoz vezethetnek:

  • ha elégeted – viszály vár rád a családban;
  • ha naplemente után sepersz – kiűzheti a jó közérzetet a házból;
  • ha odaadja a seprűjét a szomszédoknak – bajt és problémákat hoz;
  • ha közvetlenül egy családtag távozása után elköltözik a házba – megnehezíti az útját;
  • ha veszel egy seprűt az utcáról és beviszed a házba – bajt hozol.

A népi bölcsesség segít abban, hogy jólétet vonzzon otthonába, ezért ne hagyja figyelmen kívül a babonákat és a jeleket. Néha a legegyszerűbb tettek választanak el minket a boldogságtól.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche