A tél is mozgást igényel, jót tesz a testnek és a léleknek! Milyen tevékenységek az ideálisak?

Az embernek még a téli hónapokban is aktívnak kell lennie. Milyen tevékenységeket próbálhatsz ki?

Télen a séta, szánkózás vagy a hóban hancúrozás is része lehet a fizikai tevékenységeknek.
Ha a természet szétszórta a havat, vagy ha elment valahova havat keresni, akkor semmiképpen se hagyja ki a szánkózást vagy a hóember építését. Általában jó egy aktív estét eltölteni, például mozgásos játékokkal.

„A téli hónapokban nem lehet könnyű aktívnak lenni. A rendszeres mozgás, valamint a változatos tevékenységek és ingerek egyaránt jót tesznek a testnek és a léleknek. Támogatják a mentális egészséget, ösztönzik a kreativitást, növelik a termelékenységet, javítják a lelki jólétet, csökkentik a stresszt, javítják a hangulatot és erősítik az interperszonális kapcsolatokat” – közölte a Népegészségügyi Hivatal (ÚVZ) a közösségi oldalon.

VIDEÓ: Maroš Molnárral, az Extreme Transformations edzőjével az elhízásról, az ellene való küzdelemről, a fontos motivációról és arról, hogy milyen célokat tűzz ki magad elé, ha fogyni szeretnél.

Emlékeztet arra, hogy a téli vakáció alkalom a családi és baráti kapcsolatok elmélyítésére. Azt javasolja, hogy ünnepnapokon szakítsa meg a kapcsolatot a munkával, hagyja abba az e-mailek ellenőrzését, és ne legyen elérhető éjjel-nappal. Az alvás fontosságára is emlékeztet.

„Az alvás fontos az egészség szempontjából, és a legtöbb ember nem kap eleget belőle év közben. A nyaralás alatt is javíthat a közérzetén, ha a pihenőideje alatt kialszik a szükséges mértékben” – magyarázta az iroda.

Azt is javasolja, hogy az emberek kapcsoljanak ki és élvezzenek egy kis szabadságot a vakáció alatt. Ennek keretében kipróbálhatnak például egy új készséget vagy hobbit. „Kitörsz a megszokott mentális sztereotípiáidból. Ez segít abban, hogy jobban reagáljon és kikapcsoljon” – mondta az ÚVZ.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche