A tojás főzése után ne öntse ki a vizet. Csodákat tesz a kertben

A tojás igazi rajongói hetente akár többször is megfőzhetik. A főzés után visszamaradt víz általában a mosogatóba kerül. Nem valószínű, hogy újra fontolóra vennénk a használatát. Ez tévedésnek bizonyul.

A főtt tojás víz rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik. Hasznos otthon, de jótékony hatással van a kerti növényekre is. Miért jobb nem kidobni?

Mi található a vízben a főtt tojásból?

A tojás főzésekor tápanyagok kerülnek a vízbe, amelyek jótékony hatással vannak növényeinkre. Ideális cserepes virágok és kerti növények öntözésére.

A tojáshéj 90%-ban kalciumot tartalmaz. Vasat, cinket, rezet, mangánt, fluort, foszfort és krómot is tartalmaznak. Sok értékes anyag a tojás főzése után a vízbe kerül, amely természetes tápanyaggá válik.

A forralt víz igazán jó a cserepes virágoknak, de jótékony hatással lehet a kertben lévő növényekre is. Pontosan hogyan kell használni? Nagyon gyorsan látni fogja az eredményeket.

Nem fogja elhinni, hogy a főtt tojásból származó víz milyen hatással van a növényekre

A tojás főzése után a vizet kalciumionokkal és más olyan anyagokkal gazdagítják, amelyek jótékony hatással vannak a növények növekedésére. A tudósok megerősítették, hogy a tojásvízzel öntözött virágok gyorsabban nőnek.

A főtt tojásos víz nagy előnye a semleges pH. Ennek köszönhetően a tápanyagok igazán jól felszívódnak, és a növények is gyönyörűek. Használhatjuk cserepes virágok és kerti növények öntözésére.

Nem csak a forralt víznek van kivételes tulajdonságai

A főtt tojás víznek csodálatos tulajdonságai vannak, de ez még nem minden. A tojáshéj is jót tesz a növényeknek. Ahelyett, hogy kidobnánk őket, növények trágyázására használhatjuk őket.

A tojáshéjat először meg kell szárítani. Ezután porrá daráljuk őket. Az előkészített tojáshéjakat összekeverjük az edényben a talaj felső rétegével. A növények hamarosan megtérülnek, és gyönyörűek lesznek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche