A törzs azonnal eltűnik a kertből. Nincs kemény munka, csak csináld ezt

Amikor gyümölcsöt vagy más fát vág a kertben, nem kerülheti el a csúnya csonkot. Ha nincs ásó, akkor nehéz dolga lesz kiásni a hosszú, benőtt gyökereket. Íme egy hatékony trükk, amellyel könnyedén megszabadulhatsz a csonktól.

Csonkok a kertben használat nélkül

Fakivágáskor viszonylag könnyen meg lehet szabadulni a törzstől és az ágaktól. Némelyikük kandallónak vagy kályhagyújtásra is alkalmas, némelyikük pedig akár faforgácsgal is kezelhető. De mit kezdjünk egy csúnya tuskóval? Az első lehetőség a kertbe való beépítés. Tartsa meg a nagyobb csomagtartót, és a csonkból készítsen padot vagy asztalt. A második lehetőség a csonk eltávolítása. Hogy ne kelljen meteoritkráter méretű gödröt ásnia és a benőtt gyökereket eltávolítani, kínálunk egy egyszerűbb módszert a kerti tuskó megszabadulására.

Fúrja meg a csonkot

Készítse elő a csonkot az ártalmatlanításra úgy, hogy több mély lyukat fúr bele. Minél több, annál jobb. A lyukak átmérője legalább 3 cm legyen. Ezután tegyen egy speciális hulladékkeveréket a lyukakba, amely átmenetileg csatatérré varázsolja kertjét. Az eljárás körültekintést igényel, ezért érdemes a felszámolást kisebb részekre osztani.

Csonkok eltávolítása

Tegyen cukor és kálium-nitrát (sóoldat) 3:7 arányú keverékét a fúrt lyukakba. Ezután öntsön mindent benzinnel. Készítse elő a gyújtáskábelt, dugja be a lyukakba, és húzódjon biztonságos távolságba. Gyújtsa meg távolról a csonkot, hagyja leégni, és csak a maradványait távolítsa el.

Ha a tuskót lassan akarjuk megsemmisíteni, és közben élvezni a gombatermést, a fúrt lyukakat beolthatjuk fakorhadó gombával. Van laskagomba, Júdás füle vagy a mostanában népszerű shiitake gomba. Sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy gombával megszabaduljon a tuskóktól, de rendszeresen élvezni fogja a betakarítást.

Csonk, mint egy virágcserép

Az ültetett csonk érdekes eleme lesz a kertben. Elég, ha megszabadítjuk a csonk belső részétől, belehelyezünk némi aljzatot, és virágos növényekkel beültetjük a tuskót. Játszhatsz a színekkel és többféle növényt vagy pozsgás növényt is ültethetsz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche