A tövis tisztítja a vért és segít a torokfájás kezelésében – tinktúrát készíteni

A tövisvirág hasznos az olyan problémák kezelésében, mint a vesekő, a növény leveléből származó tea pedig jótékony hatással van az étvágyra.

A tövis vadon termő gyümölcs, a tudományban ii-nek is nevezik, és a vadszilva közeli rokonának tekintik, gyümölcsét az első téli fagyok előtt gyűjtik. Ennek a növénynek a virága és gyümölcse számos gyógyászati ​​előnnyel rendelkezikés kereskedelmi tintagyártásra is használják, az alkoholiparban pedig gint vagy likőrt készítenek belőlük, amit vacsora után isznak meg.

A tövis megtisztítja a vért

Ami a tövis gyógyászati ​​előnyeit illeti, ez a gyümölcs a leghatékonyabb vértisztítóként és segíti a folyamatot is . A Thorn a következő vegyületeket tartalmazza:

  • Flavonoidok
  • Tanninok
  • Glikozid
  • Prunasin
  • Benz aldehid

A tövis segít a szervezet méregtelenítésében

A tövisről ismert, hogy tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy jó vértisztító. Ez a gyógynövény hajlamos eltávolítani a vérben lévő összes mérgező anyagot és köztudottan gazdag rutinban, amely az egyik fő vegyület, amely segíti a méregtelenítést. Az is ismert, hogy megelőzi az olyan problémákat, mint a köszvény és a reuma.

A tövis javítja az emésztést

A tövis hasznos az élelmiszerek zökkenőmentes emésztéséhez, és segít megelőzni számos emésztési problémát, mint a székrekedés és a hasmenés. A növény leveleiből készített gyógytea jótékony hatással van az étvágyra.

Számos húgyhólyag- és veseprobléma kezelésében segít

Ennek a növénynek a virágáról ismert, hogy segít a folyadék-visszatartás folyamatában, ugyanakkor hasznos lehet olyan problémák kezelésében, mint a vesekő. Ezenkívül segít megelőzni számos gyomorgörcsöt, ugyanakkor enyhíti az olyan problémákat, mint az idegfájdalmak.

A tövis gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik

A tövisről ismert, hogy segít az olyan problémák kezelésében, mint a torokfájás, és ezáltal csökkenti a garatban a gyulladás miatt kialakuló gyulladást. A növény leveleinek főzetével végzett gargarizálás hasznosnak bizonyult például mandulagyulladás esetén is, és enyhítheti az olyan problémákat, mint a megfázás vagy a tiszta nyálkahártya okozta torlódás.

Tövis tinktúra

A népi gyógyászatban gyakran használnak házi tinktúrát vagy tövisteát, amelyek segítenek az erek megtisztításában, de .

A tinktúrához 100 gramm tövisre, fél liter erős pálinkára vagy 70 százalékos alkoholra van szükség.. Tedd a gyümölcsöket pálinkába/alkoholba, és feltétlenül egy üvegedénybe. A jól lezárt üveget sötét, hűvösebb helyen pihentetjük. Az üveget időnként rázzuk fel, majd két hét múlva szűrjük le a tartalmát, és igyunk meg egy teáskanálnyit fél deci vízzel vagy teával elkeverve, naponta háromszor.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche