A trichológus elmagyarázta, hogy melyik napszakban a legjobb hajat mosni

Még mindig vitatott az a kérdés, hogy melyik napszakban a legjobb hajat mosni. Egyesek úgy vélik, hogy jobb az eljárást reggel elvégezni, míg mások inkább este. Aigul Ibatullina kozmetológus és trichológus vetett véget a vitának. A TikTok közösségi oldalán a szakember elmagyarázta, hogy melyik napszakban a legjobb a hajmosás.

A trichológus elmagyarázta, hogy melyik napszakban a legjobb hajat mosni

A trichológus szerint a mosás időpontjának megválasztása a haj állapotától függ.

– Vannak, akik szívesebben mosnak hajat reggel, mások inkább este. Ha zsíros vagy vékony a haja, reggel mossa meg. A zsíros hajat reggel mossuk meg, hogy frissnek tűnjön, a vékony hajat pedig azért mossuk meg, hogy legyen volumene, és olyan fazont alkossunk, ami nem tart meg egyik napról a másikra. Ha hosszú a haja, vagy elvileg nem akar hajszárítót használni, este mossa meg a haját, és szárítsa meg szobahőmérsékleten – – tanácsolta Aigul Ibatullina.

Ezenkívül a trichológus elmondta, hogy lehet-e fésülni a nedves hajat.

– Általában mosás után hajbalzsamokat, hajformázó termékeket használunk, majd fésűvel és hajszárítóval formázzuk a hajunkat. Ez elfogadható, ha hosszú vagy közepes hosszúságú haja van. Más kérdés, ha hosszú, vékony hajad van, ami gyakran összegabalyodik. Ebben az esetben annak érdekében, hogy ne sértse meg a fürtöket, és ne tegye fényessé és simává, speciális balzsamokat kell használnia, és csak akkor kell fésülnie a haját, ha az száraz, – jegyezte meg Aigul Ibatullina.

Egyébként vannak univerzális ajánlások a haj erősítésére, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez és a virágzó megjelenéshez. Ezek egyike kimondja, hogy semmi esetre sem mossa meg a haját forró vízzel. Zalia Shigapova trichológus-táplálkozásszakértő korábban arról beszélt, miért létezik ilyen tilalom. Erről a linken található anyagunkban olvashat.

Fénykép:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche