A trükk, hogy örökre megszabaduljon az ablakon lévő galamboktól

Nincs hátra semmi a nyár kezdetéig. A melegben hajlamosak vagyunk kinyitni az ablakokat, erkélyeket, és ez néha gondot jelenthet. Melyik? Aki belép a házba. Ha elege van abból, hogy ezek az állatok leszállnak, és akár be is lépnek otthonába, nálunk a tökéletes megoldás. A galambok többé nem szennyezik be az erkélyt, a korlátokat, és nem piszkálják az ablakaiban lévő növényeket. Szerencsére van Egy házi készítésű „trükk”, amellyel örökre búcsút inthetsz az ablakon vagy erkélyen lévő galamboknak.

Viszlát a galamboknak az ablakban

Ha szeretne elbúcsúzni a galamboktól az erkélyén, teraszán vagy ablakán, akkor a leghatékonyabb trükkhöz folyamodhat, növények igénybevételéből áll majd hogy illatuk vagy tulajdonságaik miatt egyáltalán nem hívják a galambokat és más madarakat arra, hogy a házunkon kívül ácsorogjanak. Ez az 5 legjobb:

Kaktusz

Ha száraz és meleg helyen élsz, a kaktuszok gond nélkül túlélik az erkélyedet, de azok is tövisekkel teli felülete miatt a leghatékonyabb a galambok elkerülésére egész nyáron.

Levendula

Az édes és intenzív illatával kitűnő levendulát mindenki nagyon szereti, de egyben legjobb riasztó a galambok ellen. Hasznos lesz a színes virágok megjelenése is, hiszen elkerüli a galambokat, de az erkélyt vagy teraszt is gyönyörűen díszítheti.

Bazsalikom

A levendulához hasonlóan a bazsalikom is jó megoldás arra, hogy ne lássunk galambokat az erkélyeken vagy az ablakokon, hiszen Az illata túl intenzív nekik. Valójában ez egy olyan növény, aminek nagyon erős az illata, így eszükbe sem jut megközelíteni.

Másrészt a bazsalikomnak vanillóolajok, mint például az eugenol és a citronellol amelyek önmagukban a természetes riasztó madarak számáramivel számukra fűszeres anyagot bocsát ki, így ahogy mondjuk, amint észlelik a bazsalikomot, elrepülnek és nem térnek vissza.

Rozmaring

A bazsalikomhoz hasonlóan a rozmaring is egy másik aromás növény, amit szeretünk, de a galambok nem bírják. Ezen túlmenően, ha megvan, az segít abban, hogy mindig jól fűszerezze az ételeit, és könnyen kezelhető is.

macskagyökér

A macskamenta vagy macskamenta az utolsó olyan növény, amelyet az erkélyen a galamboktól búcsúztatnak, mert bár a macskák szeretik, A galambokat nagyon zavarja intenzív menta aromája.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche