A tűlevelű tea elősegíti a köptetést, segít a fogyásban és az ízületi gyulladásban

A fenyőtűk illata frissítő és befolyásolja a hangulatot, és a vizsgálatok a fenyőtűk összetevőinek hatékonyságát is vizsgálták a testzsír- és fogyás folyamatában.

Fenyőtű tea egyszerű módja a fenyő gyógyító tulajdonságainak egész évben történő felhasználásának. A fenyő viszonylag könnyen megközelíthető örökzöld növény. A tea mellett a tűk előnyeit más módon is ki lehet használni.

A fenyőtűk a fenyőfa levelei, és egész évben rendelkezésre állnak

A fenyőtűk mindig frissek és illatosak, nem csak télen, bár a fenyőket sokszor csak a hegyekkel és a téli környezettel társítjuk. Ha a fenyőfa anatómiájáról beszélünk, a fenyőtűk a levelei. Nagy előnyük a számos klinikai vizsgálatban vizsgált nagy egészségügyi előnyök mellett éppen az, hogy egész évben rendelkezésünkre állnak. Őseink sokféle formában és különféle célokra használták őket, a légúti problémák és más fertőzések megsegítésétől kezdve a gyógynövényekig, mint egészséges és ízletes táplálékkiegészítők.

A fenyőtűk vitaminokban gazdagok

A fenyőtűk egyéb hasznos összetevők mellett nagy . Köztudott, hogy számos testi funkciónkhoz nélkülözhetetlenek, beleértve a vörösvérsejt-termelést, a haj- és körömnövekedést. Továbbá az egészséges és stabil immunrendszerért. Ezenkívül az A-vitamin létfontosságú a szemünk és a csontok egészsége szempontjából. Ha ezeken a nagyon hasznos vitaminokon kívül mást nem is tartalmaznak, a fenyőtűket érdemes kipróbálni, és ha nekünk megfelel, akkor is rendszeresen használni.

A fenyőtűk ízületi gyulladásokra és ízületi betegségekre is jótékony hatással lehetnek

Hagyományosan a fenyőtűket az ízületi gyulladásos fájdalom enyhítésére használták. Egyes országok, például Svájc, fenyőtűvel töltik ki a matracokat, abban a hitben, hogy ez segít az alvás közbeni súlyos ízületi fájdalmakban szenvedőknek.

bizonyítja, hogy a tűleveleknek és a fenyőkéregnek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van. További vizsgálatokra van szükség, de a potenciál jelentős, mondják a tudósok. Vannak speciális ajánlások is a fenyőtű illóolaj használatára az ízületek egészségének javítása és az izomfájdalmak enyhítése érdekében. A tapasztalatok szerint a kisebb vágások, karcolások gyógyulását is segítheti. Ne felejtse el, hogy a klinikailag nem tesztelt készítmények bőrre történő alkalmazása potenciálisan veszélyes, ezért forduljon szakemberhez, vagy olvassa el a használati utasítást, és használat előtt tartsa be azokat.

Fenyőtűből származó illat és flavonoidok a jobb hangulatért

Sokan élvezik a fenyőtűk élénk és frissítő illatát, és több tanulmány is vizsgálta a tűlevelek hangulatra gyakorolt ​​hatását. több patkánycsoportot tartalmazott. Az orálisan fenyőtű-kivonatot kapó patkányok alacsonyabb szintű depressziót mutattak. A tanulmány egy része arra a következtetésre jutott, hogy valószínű, hogy a fenyőtű-kivonatban található flavonoidok, amelyekről úgy tartják, hogy küzdenek a szabad gyökök ellen és kiegyensúlyozzák a sejttevékenységet, pozitív hatással vannak a hangulatra.

Tanulmányok szerint a fenyőtűk segíthetnek a testzsír elvesztésében

A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy a fenyőtűk hatással vannak az elhízás elleni küzdelemre. Egy tanulmányban a tudósok négy csoportra osztották a patkányokat, különböző típusú és étrenddel (magas és alacsony zsírtartalmú, vagy ezek kombinációja). Néhány csoport folyékony (víz) kiegészítést kapott fenyőtűvel. A vizsgálat végén kiderült, hogy a fenyőtűvizet kapó csoportok több zsírt veszítettek a hathetes vizsgálat során.

Ennek a vizsgálatnak az eredménye volt a kezdeményezés, hogy a fenyőtű összetevőit a fogyást segítő készítmények lehetséges kiegészítéseként, de az étrendbe való beépítéseként is figyelembe vegyük.

Segít a légúti fertőzések és a tüdőváladék köhögésében

A fenyőtűteát a hagyományos gyógyítók gyakran ajánlják megfázásban, fertőzésben vagy egyéb légúti megbetegedésben, problémában szenvedőknek. Segíti a felgyülemlett váladékot, és felgyorsítja a hörgőkből való kilökődését. egy hihetetlenül erős kombináció az orrmelléküregek tisztítására és az orrüreg gyulladásának csökkentésére. Ha allergiával vagy megfázással küszködik, a fenyő illóolaja nagyon hatékony a „dugult” érzés ellen.

Antioxidáns gazdagság és lehetséges rákellenes hatások egérvizsgálatokban

A fenyőtűk gazdagok antioxidánsokban. A tudósok számos egereken végzett vizsgálatban vizsgálták a fenyőtűk potenciális daganatellenes hatását. a fenyőtűket választotta tanulmányozására a koreai évszázados használat alapján. A fenyőtűk egészségügyi előnyeinek és lehetőségeinek vizsgálata érdekében a szarkómában, egy lágyrészrákban szenvedő egereket fenyőtűporral etették. Ezt követően állapotukat ellenőrizték.

A vizsgálat során a fenyőtűport kapott egerek nagyobb arányban szuppressziót mutattak a tumorban. A tudósok ezt a fenyőtűk daganatellenes és antioxidáns tulajdonságainak tulajdonították. Ezeket részletesebben meg kell vizsgálni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche