A tűzhely alatti fióknak van egy titkos funkciója, amiről kevesen tudnak

Egyes tűzhelyeken van egy fiók, amelyet úgy terveztek, hogy melegen tartsa az ételt sütés után. Ezután a húst vagy a sós süteményt sütés után a sütő alá kell helyeznie. Ez őrültségnek tűnhet, különösen, ha nem gyakran tisztítja a fiókot, és főleg tepsi tárolására használják.

A fiókban tányérokat melegíthet

Célszerű átnézni a sütő használati útmutatóját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az tartalmaz-e információkat a kimenet funkciójáról. Alternatív megoldásként kipróbálhatja, hogy sütés után mennyi ideig maradnak melegen a tálcák a fiókban. A fiókot frissen főtt ételek tárolására vagy tányérok előmelegítésére is használhatja az ebéd felszolgálása előtt.

Ne hagyjon műanyag edényeket a fiókban

Ha nem találta a tűzhelyen a fűtőfiók gombját, és van egy szabad helye, amely csak a serpenyők és a sütéshez szükséges edények tárolására szolgál, akkor jobb, ha nem hagy benne műanyag edényeket, mert a maradék hő hatására deformálódott.

A régebbi sütők általában rosszul szigeteltek, és bár az alatta lévő fiókok nem elsősorban a meleg ételek tárolására szolgálnak, a sütőben sütés közben mégis felforrósodnak. Így használhatod őket az ételek melegen tartására, de ne feledd, hogy a fiók csak a már felmelegített ételeket képes melegíteni, a hűtőből kivett vagy szobahőmérsékletű ételeket nem.

A higiénia fontos

Ha a fiókot arra szeretné használni, hogy az ételeket bizonyos hőmérsékleten tartsa, fontos, hogy rendszeresen tisztítsa, akárcsak a sütőt. Bár nem ideális a tisztításhoz, karbantartása viszonylag egyszerű és kevésbé igényes, mint a sütő karbantartása.

A fiók nem alkalmas élelmiszerek hosszú távú tárolására

Fontos megjegyezni, hogy ez a fiók nem alkalmas élelmiszerek hosszú távú tárolására. Ekkor nagy hőmérséklet-változásoknak lenne kitéve, ami befolyásolná a minőségét. Gyúlékony tárgyak tárolására sem alkalmas itt, mivel a sütőben sütéskor felmelegszenek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche