A világ legdrágább kutyafajtái: a csehszlovák farkaskutya az élen

oroszlánkölyök

Ez a már a 13. században ismert fajta a második világháború alatt majdnem kihalt, és még a hatvanas években is a világ legritkább kutyafajtája volt, mindössze néhány tucatnyit ismertek. Azóta elszaporodott ezeknek a szeretetreméltó, nem konfliktusos, hosszú, lefutó szőrű kutyáknak a tenyésztése, de még mindig ritkák.

Az ár ennek megfelel, ezért az intelligens és vidám, de egyben érzékeny és nyugodt barátért legalább 3000 dollárt, azaz hozzávetőlegesen 60 ezer koronát kell fizetni.

Rottweiler

Ennek a német fajtának a gyökerei a Római Birodalomig nyúlnak vissza, de neve Rottweill városára utal, ahol a 19. században ezeket a kutyákat munkakutyaként tenyésztették és használták, főleg marhák piacra hajtására vagy hentesek fedezésére. szekerek.

Bár ez a fajta néha harcias gyilkosok hírében áll, megfelelő irányítás mellett, ami elengedhetetlen, intelligens, hűséges és figyelmes kutyák. Ezért manapság főleg társnak vásárolják őket, bár ők is remek őrzők. Ezt a minőséget azonban biztosan nem kapja meg ingyen, a kölykök akár 6000 dollárba, azaz nagyjából 120 ezer koronába is kerülhetnek.

A fáraó kutyája

Ezt a nagyon régi fajtát már az ókori Egyiptomban is tenyésztették, ahogy a neve is sugallja, és ott olyan tiszteletnek örvendett, hogy halála után tagjait mumifikálták, és ugyanolyan tisztelettel temették el, mint tulajdonosaikat.

Bár ezt a nemes, elegáns kutyát a múltban a kihalás veszélye fenyegette, sikerült megmenteni. Azonban biztosan nem tartoznak a legszámosabb fajták közé, így ha szeretné megvásárolni ezt az aktív, barátságos, összetéveszthetetlen „mosollyal” rendelkező társat, tudja, hogy a top kölykök akár 130 000 koronába is kerülhetnek.

Tibeti masztiff

Ez a tibeti masztiffnak is nevezett kutyafajta az egyik legrégebbi és egyben a legnagyobb a világon. Különlegessége, hogy eredeti formájában a mai napig megőrizték. Ezek masszív kutyák, a felnőtt hímek súlya meghaladja a 70 kg-ot, vastag szőrrel és jellegzetes sörénnyel.

Lenyűgöző méretük és súlyuk ellenére könnyen és ügyesen mozognak. Ha szeretné ezt az intelligens, odaadó, de egyben független óriást, legyen tudatában annak, hogy tapasztalatra van szüksége, mert a tibeti masztiff túl nagy falat egy kezdő számára. És körülbelül 140 000 koronát készítsen elő egy kiskutya vásárlására.

Csehszlovák farkaskutya

A legdrágább fajták között találjuk ezt az eredetileg hazai fajtát is, amelyet csak a 20. század közepén hoztak létre egy német juhász és egy kárpáti farkas keresztezésével. Ezeknek az erőfeszítéseknek a célja az volt, hogy egy olyan kutyát tenyésztsünk, amelynek egészsége és külseje egy farkasé, ugyanakkor könnyen kiképezhető, amely szolgálati és munkakutyaként is használható.

Ez sikerült, és az eredmény ez az aktív, szívós és szívós fajta. De nem túl sok, ezért ha érdekelte ez a hűséges, vonzó farkas megjelenésű kutya, számítson rá, hogy ára 6000 és 10000 dollár között mozog, tehát akár 200.000 koronába is kerülhet.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche