Az azáleák, a hortenziák és a magnóliák már ismertek, hogy kertjeinkben uralkodnak. Nem csoda, hiszen nagyon bájos növények, amelyek már messziről elvarázsolnak bájukkal. Ha azonban valami hasonlóan szép, ugyanakkor egész nyáron át kertjét díszítő növényt keres, akkor a japán keria ideális választás. Különlegessége a hosszú szárakon lévő, bolyhos, sárga pomponok, amelyek egész nyáron át jelen vannak. Hogyan termeszthető ez a kivételes növény? Itt az ideje, hogy megtudjuk.

Meddig virágzik a japán keria?

A keria, más néven japán sárga rózsa, egy évelő növény., amely egyre gyakrabban jelenik meg kertjeinkben, és nem véletlenül. Nemcsak, hogy gyönyörű megjelenése és pompás virágai, hanem viszonylag problémamentes növény is., így akár egy laikus is képes termeszteni. A virágzáson kívül a japán keria nagy szárának köszönhetően is lenyűgöző, amely akár két méter magasra is megnőhet. Bár a legtöbb termesztő egyetért abban, hogy nyáron a legszebbekKora tavasszal kis virágok is megjelenhetnek. Tény, hogy gyorsan elvirágzanak, de később júliusban újra megjelennek a japán keria és megduplázott erővel.

Hová ültessük a japán kériát?

A japán keria ültetése valóban problémamentes? Igen, ha megfelelő helyet biztosítunk, bár meg kell mondanunk, hogy ez valószínűleg nem jelent nagy problémát. Ez a cserje mindenekelőtt szereti a napsütést., így szoliterként is jól mutat a kertben, de csoportosan is ültethető, ami csak tovább növeli a varázsát. Ha nem kap sok napsütést, akkor sem fog csalódást okozni, mivel részleges árnyékban is jól érzi magát. Sajnos, akkor a tömeges virágzás hatása nem lesz olyan lenyűgöző, de még mindig lehetséges.

A japán kériának igényes talajigénye van: elsősorban nagyon termékeny talajra van szüksége, de homokos és vízáteresztő talajra is. Ez biztosítja, hogy a cserje hosszú éveken át növekedjen a kertben. Néha, különösen a fiatal fajokat megzavarhatják a széllökések is, amelyek esetleg letörhetik a szárukat. Ha ez a lehetőség fennáll, érdemes ezt figyelembe venni, és széllökésektől védett helyre helyezni.

Hogyan kell gondozni a japán kériát?

A japán kériát az jellemzi, hogy nem igényel túlzott gondozást., ami nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs rá szüksége. Mit kell szem előtt tartani? Néha, a száraz évszakban egy kis öntözésre van szükség.a szélsőséges körülmények között való túléléshez. Egyébként, havonta egyszer egyidejűleg folyékony műtrágyát is kijuttathatunk virágzó növények számára, vagy egyszerűen csak egy több tápanyagot tartalmazó műtrágyát. Japán keria sés korábban úgy vélte fagyálló, de néha a fagyos hőmérséklet károsíthatja a szárát. Ettől azonban nem kell mindig tartani, elég kora tavasszal eltávolítani a megfagyott részeket: helyükre gyorsan új, egészséges részek nőnek.

Kapcsolódó cikkek:

Őszig virágzó növényeket keresel? Ezek a cserjék tökéletesen megfelelnek

Ültessen egyet a kertjébe és várjon. Olyan erőteljesen fog nőni, hogy úgy fog tűnni, mintha az eget akarná érinteni. Nem fél a szárazságtól