A zsálya a női meddőség egyik segítője
A természet elsősegélynyújtó készlete Evgeniy Shmerko-val

A gyermekvállalás boldogsága sajnos ma már nem minden házaspár számára elérhető. A világon minden hatodik családban meddőséget diagnosztizálnak. És Fehéroroszországban körülbelül 15% -uk van. De ha figyelembe vesszük, hogy a párok egyötöde egyáltalán nem regisztrálja házasságát, a nőket gyakran megfigyelik a meddőséget elfedő betegségek miatt, a férfiak pedig inkább nem fordulnak orvoshoz, akkor csak feltételezhetjük a probléma valódi mértékét. Sajnos sok oka van a női meddőségnek. Az első az ovulációval kapcsolatos problémák. Ha a menstruációs ciklus vagy kevesebb, mint 21 nap, vagy fordítva, több mint 35, a tojásnak vagy nincs ideje érni, vagy nem életképes. 2. számú ok – petefészek diszfunkció. A korai (35 éves korig) menopauza, a policisztás petefészek szindróma, a méhnyak eróziója, a kismedencei gyulladásos megbetegedések, a petevezeték elzáródása, a neuroendokrin rendszer rendellenességei és sok-sok minden más is szerepet játszik. Az örökletes tényezőt sem szabad leírni. A gyakran mandulagyulladásban szenvedő lányok szövődményeket kaphatnak adnexitis – a függelékek gyulladása – formájában. És ez már egy lépés a gyermektelenség felé.


Fénykép pomedicine.ru

A meddőségi kezelés a magas reproduktív technológiák – endoszkópos műtétek, in vitro megtermékenyítés stb. – kiváltsága volt, az és az is marad. De néha a fitohormonokban gazdag gyógynövénykészítmények itt szövetségesekké válhatnak. Hippokratész és Avicenna kora óta a gyógyítók aktívan használták őket. Márpedig a gyógynövény-infúziók szedése előtt mindenképpen orvoshoz kell fordulni, és megtudni a hormonszintjét, hogy tudjuk, mit kell kezelni és mit kell módosítani.

Késés nélkül

A kismedencei szervek gyulladásos betegségei az első helyen állnak a női nemi szervek betegségei között. Az alattomosságuk, hogy eleinte tünetmentesek. Ezért nagyon fontos, hogy évente legalább kétszer látogassanak nőgyógyászhoz.

Krónikus gyulladások súlyosbodása esetén gyógytea használatát javasoljuk.

Astragalus woolifolia, fű – 30 g

Hegyi árnika, virágok – 15 g

Salvia officinalis, levelek – 20 g

Calendula officinalis, virágok – 25 g

Kamilla, virágok – 20 g

Háromrészes húr, fű – 25 g

Nagy celandin, fű – 10 g

Meztelen édesgyökér, gyökerek – 5 g

Antaeus officinalis, gyökerek – 10 g

Elecampane magas, gyökerek – 20 g

Nagy útifű, levelek – 20 g

Fahéjas csipkebogyó, zúzott gyümölcsök – 50 g

Zab, magvak – 30 g

2 evőkanál. l. (a tetejével) öntsünk 0,5 liter forrásban lévő vizet, és pároljuk vízfürdőben fél órán keresztül. Szűrjük le, és ha szükséges, adjunk hozzá mézet és citromot. Vegyünk 1/2 csésze naponta 5-6 alkalommal melegen.

Sok növényt használnak öblítésre is: tölgyfa kérge, zsályafű, orbáncfű, hegyi árnika, égetett. A főzetet 2 evőkanál sebességgel készítjük. l. egy pohár forrásban lévő vízben, és hagyjuk egy órán át. Douchinghoz gyógyszerészeti gyógynövénykészítményeket is használnak – kamillavirágból, körömvirágtinktúrából, zsálya infúzióból.

A következő összetétel különböző nőgyógyászati ​​betegségekre hatásos.

Astragalus woolifolia, fű – 30 g

Zsurló, fű – 10 g

Wintergreen rotundifolia, levél – 15 g

Calendula officinalis, virágok – 20 g

vörösáfonya, hajtások – 30 g

Medveszőlő, hajtások – 15 g

Csomófű, fű – 20 g

Hegyi árnika, virágok – 15 g

Háromrészes húr, fű – 25 g

Nagy celandin, fű – 10 g

Fekete bodza, virágok – 10 g

Ezüst nyírfa, virágok – 10 g

Ezüst nyírfa, levelek – 20 g

Fehér liliom, fű – 25 g

Fahéjas csipkebogyó, zúzott gyümölcsök – 50 g

Közönséges berkenye, gyümölcsök – 30 g

Elkészítjük és szedjük, akár egy gyulladáscsökkentőt.

Tanulmányok kimutatták, hogy közvetlen kapcsolat van a krónikus mandulagyulladás, a torokfájás, a reumás ízületi gyulladás és a fogantatással és a terhességgel kapcsolatos problémák között. Tegyük fel, hogy a rheumatoid arthritisben diagnosztizáltak 10%-át kezelték meddőség miatt. De a statisztikák szerint a lányoknál ez a betegség háromszor gyakrabban alakul ki, mint a fiúk. Ezért a váltakozás sorrendjében javaslom a reuma elleni keverék szedését.

Mocsári szárított fű, fű – 10 g

Szürke szeder, levelek – 15 g

Síró fűz, kéreg – 30 g

Hárs szív alakú, virágok – 15 g

Meztelen édesgyökér, gyökerek – 5 g

Fekete bodza, virágok – 15 g

Zsurló, fű – 15 g

vörösáfonya, hajtások – 30 g

Csomófű, fű – 30 g

Fehér liliom, fű – 20 g

Ezüst nyírfa, rügyek – 5 g

Fahéjas csipkebogyó, zúzott gyümölcsök – 50 g

Felkészítjük és elfogadjuk, mint az előzőt.


Fotó mamadeti.ru

Tartjuk a súlyt

A túlsúly egy másik tényező, amely akadályozza a fogantatást. A kutatások azt mutatják, hogy a legalább 10%-ot fogyó nők 80%-ának javult a reproduktív funkciója további kezelés nélkül.

A súly normalizálására van egy kompozíció.

Pitypang officinalis, gyökér – 20 g

Háromrészes húr, fű – 20 g

kapor, magvak – 10 g

Köménymag, gyümölcs – 5 g

Éger homoktövis, kéreg – 30 g

Oregánó, gyógynövény – 40 g

Édeskömény, gyümölcsök – 10 g

len, magvak – 15

Közönséges vörösáfonya, hajtások – 20 g

Antaeus officinalis, gyökerek – 15 g

Vérvörös galagonya, zúzott gyümölcsök – 30 g

Elkészítjük és elfogadjuk, akárcsak az előzőt.

Ne feledje: függetlenül attól, hogy milyen összetételt vagy kezelési módszert választ magának, mindenképpen konzultáljon orvosával.

ORVOS TANÁCSOK

Tatiana BASALAY, szülész-nőgyógyász, a minszki régió klinikai szülészeti kórházának felvételi osztályának vezetője:

— A női meddőségnek számos oka van. Ha a petevezeték elzáródásáról vagy immunológiai problémákról beszélünk, akkor természetesen semmilyen gyógynövény nem segít. Ha az ok hormonális rendellenességek, akkor a gyógynövények kiváló kiegészítései lehetnek az orvosi rendelvényeknek.

Rekord mennyiségű növényi ösztrogént tartalmaz a pásztortáska, a disznófű és a vörös ecset. Ezeket a gyógynövényeket legjobb gyógyteák, főzetek és tinktúrák formájában venni. A petrezselyemben, a zsályában, a lóherében, a lucernában, a kamillavirágokban, a hársfa virágzatában, az édesgyökérben, a lenmagban és az édes lóherében valamivel kevesebb ösztrogén található. Az ösztrogén hatású gyógynövényeket a menstruációs ciklus első, follikuláris fázisában írják fel: az 5. naptól a 15. napig (a menstruáció kezdetétől). Ezzel párhuzamosan B-vitamint és folsavat is célszerű szedni.

A terhesség kihordásához progeszteron hormonra van szükség. Szintének növeléséhez használjon köpeny-, cinquefoil-, réti lumbágó-, málnalevél- és egyéb főzeteket. A progesztogén hatású növényeket a ciklus második, luteális fázisában írják fel, a menstruációs ciklus 15. és 25. napja között. A legszükségesebb C- és E-vitamin.

Szovjet Fehéroroszország 148. sz. (25030). 2016. augusztus 4. csütörtök

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche