Adja meg a szobalányokat majonézzel, sörrel és citrommal. Nem fogod elhinni, mi történik

Szeretné, ha szobanövényei mindig frissek lennének és gyönyörűen virágoznának? Felejtsd el a drága és nem ökológiai műtrágyákat. Ehelyett nézz körül otthon a hűtőben vagy a kamrában néhány olyan összetevőt és élelmiszert, amelyek jótékony hatással vannak a növények egészséges fejlődésére. Lehet, hogy néhányan nagyon kellemesen meglepnek.

Forrás: Youtube

Majonéz

Ha azt szeretné, hogy szobanövényeinek gyönyörűen sima és fényes levelei legyenek, nyúljon a hűtőbe majonézért. Természetesen tojásból és olajból is lehet házilag készíteni. Tegye a majonézt egy tálba, és száraz ruhával kenje fel a levelek tetejére, és kenje el megfelelően. Így nemcsak táplálékot, hanem védőréteget is biztosít a növénynek a megtapadt por ellen. Ha nincs otthon majonéz, használhatunk növényi olajat is.

Citrom

Ha szüksége van néhány szobanövényre, hogy növelje a talaj savasságát, használhat egy kis citromlevet. Öntsünk 1 evőkanál citromlevet egy öntözőkannába 2,5 liter vízzel, és hetente egyszer öntözzük meg vele a talajt. Figyelem! Soha ne használjon citromhéjat a növények táplálására, mert olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek lassítják a szerves anyagok lebomlását.

Banán

Ne dobja ki a banánhéjat, inkább használja a talaj trágyázására. Vágja fel a héját kisebb darabokra, és terítse el a növény körüli talajban. Lassú lebomlásuknak köszönhetően káliummal, nitrogénnel, foszforral és magnéziummal táplálja a szobanövényt. A banánhéj levélápolásra is használható. Csak dörzsölje át őket néhányszor a héj belső részével, és meglátja, hogyan fognak gyönyörűen ragyogni.

Szénsavas víz

Kényeztesse szobanövényeit időnként tiszta víz buborékos „forralásával”. Tápanyagokkal, például magnéziummal, kalciummal és káliummal gazdagítja a talajt. A szobanövények gyorsabban nőnek, és gyönyörű zöld színűek lesznek.

Zöld tea

Ha hagyod kihűlni a cukrozatlan zöld teát, használhatod virágokra öntetként. Nagyon értékes nitrogén műtrágya, sokféle mikrotápanyaggal. Néhány tealevelet közvetlenül a talajba is helyezhet.

Sör

Még a közönséges sör is használható a beltéri virágok fényesítésére és táplálására. Mártson egy rongyot az aranyszínű folyadékba, és törölje át vele az összes levelet. Nemcsak ellátja őket a szükséges tápanyagokkal, de gyönyörű fényt is kapnak. Egy másik lehetőség a sör felhígítása és feltétként való felhasználása. Ismételje meg ezt a folyamatot körülbelül hetente egyszer.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche