Adjon 1 evőkanálnyit minden növény alá, és óriási epertermése lesz: nagyszerű házi műtrágya.

Ha természetes módszerek alkalmazásával szeretnéd javítani az epertermésedet, összeállítottunk egy útmutatót, hogy hogyan. Íme egy házi készítésű műtrágya receptje, amely nemcsak hatékony, de könnyen hozzáférhető és olcsó is. Próbálja ki ezt a bevált tippet, és élvezze a bőséges szamócatermést, amely méretével és ízével meglepi majd.

Miért érdemes trágyázni az epret?

Sok termelő panaszkodik a szamócatermés hiányára, pedig a növények bőségesen virágoznak. Ennek egyik oka a nem megfelelő trágyázás lehet. A szamócának a növekedéshez gazdag tápanyagokra van szüksége, amelyekből egy ideig ugyanazon a talajon való tartás után hiányt szenvedhet. Ez a cikk arról ad tájékoztatást, hogyan készíthet olyan tápoldatot, amely hatalmas termésre ösztönzi az eperfát.

Házi műtrágya eper számára

Amire szükséged lesz:

  • 50 g friss élesztő (vagy 1 teáskanál szárított élesztő).
  • 1 liter meleg víz
  • 1 evőkanál cukor

Eljárás:

  1. Keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet egy tálban.
  2. Hagyjuk a keveréket szobahőmérsékleten pihenni 1 napig.
  3. Miután a keverék pihent, hígítsuk fel 1:5 arányban (1 rész tápszer 5 rész vízhez), és locsoljunk meg minden bokrot fél liter keverékkel.

Ez a műtrágya kiváló tápanyagforrás a szamóca számára, és ha helyesen használja, bőséges és egészséges termést biztosít.

További tippek a házi készítésű műtrágyákról:

Műtrágya régi kenyérből: Öntsünk vizet a régi kenyérre, és hagyjuk erjedni. 6-10 nap múlva hígítsuk fel az oldatot 1:10 arányban vízzel, és használjuk az eper öntözésére.

Csalán csurgalékvíz: Öntsünk 1 vödör csalánlevet vízzel, és hagyjuk ázni. Használja vízzel hígítva 1:20 arányban.

Savanyú tej: Erjesztett tejtermékeket keverjen össze humuszhoz, és használja eperrel. Segít ideális környezetet teremteni a növekedésükhöz.

Csirketrágya: Használjon hígított csirketrágyát 1:10 arányban. Csak a szamóca virágzásának kezdetéig alkalmazza, hogy megelőzze a növények károsodását.

Ezek a természetes műtrágyák nagyszerű alternatívát jelentenek a kereskedelmi termékekkel szemben. Nemcsak támogatják a szamóca növekedését és fejlődését, hanem hozzájárulnak a fenntarthatóbb termesztési módhoz is. Próbálja ki őket, és győződjön meg a saját szemével a hatásukról. Sok sikert!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche