Kíváncsi vagy, hogy a só hozzáadása a mosáshoz mit fog tenni veled? Bár kész mosószerekből nincs hiány a piacon, a természetes módszerek még mindig népszerűek. Ezek ugyanolyan hatékonyan működnek. Hogyan használjuk tehát a sót?

A konyhában általában sóért nyúlunk, amikor ízletes ételeket készítünk. Azonban nem mindenki van tisztában azzal, hogy ennek a népszerű fűszernek az ízlésen kívül számos más haszna is van. Sikeresen használhatjuk mind a tisztításban, mind a mosásban. Hogyan?

Milyen előnyei vannak a só hozzáadásának a mosáshoz? Számos előnye van

A só hozzáadása a mosáshoz azt jelenti, hogy a mosógépben sokkal lassabban képződik vízkő. A lágyított víz kíméletesebb a ruhákhoz is, a kristályok pedig kiválóan kezelik a foltok minden fajtáját, és feldobják a nem fehér színeket, hogy azok újnak tűnjenek. Ideális a függönyök és ágyneműk tisztításához. És ha ez nem lenne elég, a kellemetlen szagokat is eltávolítják a dobból. Hogyan használjuk tehát?

Hová tegyük a sót? Nem csak a mosógépbe

A mosógépbe való só hozzáadásához tedd a mosószeres fiókba. Általában 2 evőkanál elég, hacsak nem tervezel különösen nagy mosást, ahol foltokban nincs hiány. Ebben az esetben fél csésze só is elegendő. Ezt az ízesítőt különösen érdemes a koszos szöveteken használni, mert nemcsak tisztává és üdévé, hanem összehasonlíthatatlanul fehérebbé is teszi őket. Ezenkívül ezt a fűszert használhatod például törölközők áztatására és folteltávolítóként is. Óvatosan nedvesítsük be a szennyezett területet, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni egy órán át. Ez idő után dobja a ruhát a mosógépbe.

Mit lehet sóval tisztítani? Az égési sérülésekkel lehet megbirkózni

A sót a mindennapi tisztálkodáshoz is használhatod. Egy kis víz hozzáadásával megbízható pasztát készíthetsz a mosogató, a sütő, a zuhanytálca vagy akár egy megégett vasaló tisztításához. Ezen kívül házi nedvességelnyelőt is készíthetsz. Csak önts fél csésze sót egy tálba, tedd olyan helyre, ahol felgyülemlik a nedvesség, és körülbelül kéthetente cseréld ki a keveréket. Nyoma sem marad a víznek.

Kapcsolódó cikkek:

Tegyél egy kis sót egy tál forró vízbe, és figyeld, hogy a probléma hosszú időre eltűnik. Egyszerű és zseniális!

Házi módszer a szőnyeg felfrissítésére. Olyan lesz, mintha új lenne!