A varjak olyan madarak, amelyek megnehezíthetik az életet. Kiderült azonban, hogy gyorsan és egyszerűen elűzheti őket ingatlanáról, ha egy dolgot tesz. Manapság már ritkán használják, ezért gyakran a szemetesben végzi. Adjon új életet ezeknek a tárgyaknak, és szabaduljon meg a problémától.

Fotó: pexels/Mike Bird

Sok olyan termék van a piacon, amely állítólag segít elriasztani a varjakat. Ezek azonban nagyon drágák lehetnek, és nem mindig végzik el a munkát túl jól. Ezért ajánlatos először az otthoni gyógymódokat kipróbálni, amelyek nem kerülnek semmibe, és gyakran rendkívül hatékonyak is lehetnek. Mi segít elriasztani a varjakat? Lehet, hogy meglepődsz.

Hogyan lehet elriasztani a varjakat a kertből? Ez a hagyományos trükk gyakran jól működik

Korábban a házi készítésű madárijesztőket a gyümölcsösökben és a parcellákban használták, hogy elriassák a madarakat a terméskárosító és károkozástól. A hagyományos módon elkészítették az ún madárijesztők, azaz pálcákból és anyagokból álló szerkezetek. Az alaknak egy személy sziluettjére kellett volna hasonlítania, hogy a varjak ne közelítsék meg a cselekményt. Ma azonban ez nem elégséges megoldás. Éppen ezért érdemes a konzervdobozok után nyúlni, és madzaggal megkötni, hogy a fára akasztás után egymásnak csaphassanak. Ez a hang hatékonyan elriasztja a varjakat, akik nem közelítik meg az ingatlant az irritáló hanggal. Érdemes ezt a módszert a parcellák vagy a gyümölcsösök más részein is alkalmazni, nehogy minket is zavarjon a konzervdobogás hangja.

Okos trükk egy varjúval 0 €-ért. Használja a madarak elriasztására, ahelyett, hogy kidobná őket

A régi CD-k vagy DVD-k, amelyekből minden háztartásban sok volt, szintén nem kerülnek semmibe. Jelenleg a legtöbb ilyen tárgyat már kidobták, vagy a polcokon vagy a fiókok alján hevernek. Ahelyett, hogy a kukába vinné őket, használja őket a kertben, hogy elijessze a varjakat és más madarakat. Egyszerűen akassza fel az egyes tányérokat a faágakra. A szél, amely megingatja őket, hatására a lemezek elkezdik visszaverni a fényt. A reflexiók elrettentik a veszélyt érzékelő madarakat. Nem költesz egy fillért sem, és a varjak nem okoznak többé gondot.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Férgek a cseresznyében vagy nem kívánt vendégek a szezonális finomságokban. Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Rohadnak a szilva a fán? Van mód megmenteni őket. Használja kedvenc gyógynövényét