A petúnia az egyik legnépszerűbb balkonnövény. Ha megfelelően gondozod őket, az első fagyokig boldoggá tesznek. Nyáron segítsd őket virágzásukban egy házi tápoldattal, amely színes és illatos virágokat ad nekik. Nézze meg ezt a természetes trágya receptet.

A petuniákat érdemes déli, délkeleti vagy délnyugati fekvésű erkélyre helyezni. Biztosítani kell számukra napos, széltől és esőtől védett helyet.. Javasoljuk továbbá, hogy olyan cserépbe ültessük őket, amelyet viharok vagy heves esőzések idején könnyen el lehet mozgatni. Íme a leggyakoribb hibák e virágok termesztésekor, valamint egy olyan műtrágya receptje, amely javítja állapotukat és elősegíti a virágzást.

Haldoklik a petúniája? Ne kövesse el ezeket a hibákat

A petúniák a termesztési hibák miatt pusztulnak. Ha hűvös, árnyékos helyre tesszük őket, nagyobb valószínűséggel támadják meg a levéltetvek, és alakulnak ki gombabetegségek. Ügyeljen arra, hogy megfelelő mennyiségű napfényt adjon nekik.

Gombás megbetegedések akkor is előfordulhatnak, ha öntözéskor vízzel árasztja el a növények leveleit és virágait. Ezért csak az aljzatot öntözze, és ne permetezze a növényeket.

A petúniák elpusztulhatnak, ha a dugványokat túl mélyre vagy túl sekélyre ültetik a cserépbe.. Az első esetben a növény gyökerei elrohadhatnak, a második esetben pedig túl szárazak lesznek. Ezenkívül ezek a virágok, mint a friss, nem pedig az állott vizet, ezért meleg időben naponta biztosítsunk nekik ilyet.

A cserépnek lyukakkal kell rendelkeznie a vízelvezetéshez. Az aljára duzzasztott agyagot, perlitet vagy tiszta kavicsot ajánlunk.

Ha a petúniák teteje és hajtásai sárgulni kezdenek, az annak a jele, hogy a növénynek nincs elég vasa. Ha ez a helyzet, a növényt bőséges vastrágyázással kell trágyázni. Általában a vegetációs időszak alatt kell trágyázni ezeket a virágokat. Így egészen októberig virágozni fognak.

Petúnia műtrágya a bőséges virágzásért. Ne dobja ki a banánhéjat

Ha azt látod, hogy a petúniád haldoklik, ne felejtsen el banánvizet használni. Ez rengeteg káliumot tartalmaz az erős gyökerek és a bőséges virágzás kialakulásához. Más elemeket is tartalmaz, mint például vas, nitrogén, foszfor, magnézium, réz, mangán és cink.. Hogyan lehet természetes műtrágyát készíteni?

Banánvizet készíthetsz 2 friss banánhéj. A hulladékot apró darabokra vágjuk, egy edénybe tesszük, és 1 l meleg vízzel felöntjük. A keveréket 2 napig állni hagyjuk. Ez idő elteltével a keletkező folyadékot leöntöd, a gyümölcshulladékot leszűröd.

Hígítsa a trágyát 1:1 arányban vízzel. és így öntözzük meg a petúniákat. A szurfinia és a szupertuniák is megtrágyázhatók banánvízzel. Más balkonnövényeken lévő levéltetvek ellen is jól működik. A permetezés elegendő.

Kapcsolódó cikkek:

Akár öt hónapig is bőségesen virágozhat, és gyorsan nő. Egy igazi „erkély királynője”

Fogd meg a surfinia hajtásait, szúrd fel őket, és csodáld meg a hatást. Az erkély színes virágtengerben fuldoklik.