Aki ismeri ezt a különleges trágyát, annak lesz a legjobb cseresznyéje…

Van cseresznye a kertjében? Kezdje el most trágyázni őket. Ezáltal a fák egészségesek maradnak, és hamarosan bőséges gyümölcsöt teremnek. Mi a legjobb módja a cseresznyefák trágyázásának? Próbáljon ki egy hatékony és házi készítésű terméket.

A csalántrágya nagyszerű módja a cseresznyefák tél utáni táplálásának. Magad is elkészítheted otthon. Ez a trágya csodákra képes.

Milyen tulajdonságai vannak a csalántrágyának?

Tavasszal a gyümölcsfáknak, például a cseresznyefáknak sok ásványi anyagra van szükségük. Ezért érdemes ilyenkor trágyázni őket. A csalántrágya nem csak a növények termésére ösztönzi őket.

A csalántrágya nem nélkülözi a káliumot és a nitrogént, amelyek növekedésre serkentik a növényeket. Ezenkívül magnéziumot, kalciumot, vasat, szilíciumot, szerves savakat, valamint ásványi sókat tartalmaz. Fantasztikus természetes trágya lesz a cseresznyefák számára.

A csalántrágya elkészítése nagyon egyszerű. Ez az extra tápanyag megvédi a fákat a gombabetegségektől és a kártevőktől. Az elkészítéshez természetesen csalánra lesz szükséged.

Bevált műtrágya cseresznyefák számára

A trágya elkészítéséhez a legjobb, ha fiatal, még nem virágzó csalánleveleket választunk. Tegyen 1 kg apróra vágott levelet egy műanyag vödörbe. Az egészet fedjük le vízzel, és tegyük félre meleg helyre.

A trágyát, amely ideális trágya lesz a cseresznyefák számára, a legjobb a házon kívül elkészíteni. Erjedés közben kellemetlen szaga van. A trágyát 2 hétre tegyük félre. Érdemes néhány naponta megkeverni a trágyát.

Hogyan használjunk trágyát a cseresznyefák trágyázására?

Keverje össze a folyékony trágyát vízzel 1:10 arányban a kijuttatás előtt. Öntözze meg így a fákat. A nitrogénben és káliumban gazdag folyékony trágya ideális a cseresznyefák tél utáni trágyázására.

Jó ötlet már most elkezdeni a gyümölcsfák trágyázását. Ez megvédi őket a betegségektől, és kellő erőt ad nekik a terméskötés előtt. Idén öntözze a cseresznyefáit csalántrágyával. Az ágak gyümölcsöt fognak hozni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche