Akkus kerti szerszámok? Nem akarsz mást

Kicsit beképzelt cím, mondhatni. Az viszont tény, hogy az újratölthető, egyébként szintén akkumulátoros vagy egyszerűen bármilyen kerti szerszámok hihetetlen fellendülést élnek át. Ugyanakkor a nagy kereslet és a folyamatosan növekvő kínálat egyre lejjebb nyomja áraikat. Ennek köszönhetően ezek a praktikus segítők egyre nagyobb vásárlói kör számára válnak elérhetőbbé. Milyen előnyei vannak tehát az akkumulátoros kerti szerszámoknak?

Ha már van otthon néhány akkus kerti szerszám, akkor valószínűleg egyetért azzal, hogy úgy vár minden új darabot, mint a gyerekek egy új játékot. Egyáltalán nem csodálkozunk, mert saját tapasztalatunkból beszélünk.

A kertben való munka nagyon szórakoztató

Minden családi ház, nyaraló vagy kert tulajdonosa tudja, milyen nehéz gondozni a pázsitot, fákat, bokrokat vagy virágágyásokat. Ahhoz, hogy elégedett legyél az eredménnyel, sok türelemre és erőfeszítésre van szükség. Ha azonban megvannak a megfelelő segítőid, akkor nem csak pihenni, hanem dolgozni is szívesen jársz a kertedbe. Amitől az elektromos vagy benzines kerti szerszámok zavarják, attól nagyrészt megszabadulhatsz akkumulátoros szerszám vásárlásával.

Az akkumulátoros kerti szerszámok előnyei meggyőzni fogják

Tehát nézzük meg, miért nő folyamatosan az érdeklődés az akkus szerszámok iránt:

 • praktikus – könnyebb, mint a belső égésű motoros szerszámok, és lényegesen könnyebben irányítható, mint a vezetékes elektromos szerszámok. Valószínűleg az akkumulátoros fűnyírók és bozótvágók akkus előnyét fogja a legjobban értékelni.
 • csendes – az akkumulátoros szerszámok viszonylag csendesebbek, mint az elektromosak, és lényegesen halkabbak, mint a benzinesek
 • biztonságos – nincs rákötve az elektromos hálózatra, így a benzin gondatlan kezelése miatt nem áll fenn áramütés vagy tűzveszély.
 • szinte karbantartásmentes – nem kell hozzá olaj, gyertyacsere vagy ilyesmi

Egy akkumulátor mindenhez

További előny, hogy többféle szerszámot is csatlakoztathatunk ugyanahhoz az akkumulátorhoz. Mit jelent ez Önnek, mint felhasználónak?

 • spórol az akkumulátorokon – nem kell minden új kerti szerszámhoz akkumulátort vásárolnia
 • könnyebben tárolható – nem kell külön szekrény a műhelyben, csak a különböző töltőknek és különböző akkumulátoroknak, csak egy töltőre és egy vagy két egyforma akkumulátorra van szükség

Ennek az előnynek a teljes kihasználásához azonban már az első szerszám megvásárlásakor gondolni kell a jövőre. Ha például egy bizonyos akkumulátoron van a szemed, vásárlás előtt tájékozódj arról, hogy milyen egyéb eszközök csatlakoztathatók az adott típusú akkumulátorhoz. Minél több termék kompatibilis egy adott akkumulátormodellel, annál több lehetőség nyílik meg előtted.

Az akkumulátoros kerti szerszámok hátrányai? Legalább

Alig néhány éve még az akkus szerszámok hátrányai közé sorolhattuk az árát, talán az akkumulátoros fúró- vagy csavarhúzó kivételével. A gyártók azonban nagyon hamar megértették az akkumulátorok perspektíváját, így az akkumulátoros kerti szerszámok iránti növekvő kereslet együtt jár a rendkívül gyorsan növekvő kínálattal és így az árzuhanással. Igazából, pontosabban bővülő árszintekkel. Nagyon olcsó, drágább és drágább készülékeket találhat a piacon. Tehát van választásod. Azonban, hogy ne okozzon csalódást, javasoljuk, hogy fogadjon bevált márkákra, és ellenőrizze a termékeket szakértői vélemények vagy vásárlói tapasztalatok alapján.

De térjünk vissza a hátrányokhoz. Az egyetlen említésre méltó dolog az akkumulátor élettartama. Mindegyik kapacitása korlátozott, ezért nagyon fontos, hogy figyelmesen olvassa el, vagy kérjen tanácsot arról, hogy melyik akkumulátor felel meg kifejezetten Önnek és az Ön igényeinek. Logikusan más akkumulátor kell egy fűnyíróhoz, amellyel hetente egyszer 100 m-es füvet nyír.2 egy másik pedig 1000 m alapterületű telekre2.

Ezt a „hátrányt” elegánsan feloldhatja akár egy nagy kapacitású akkumulátor vásárlásával, akár egy további tartalék akkumulátor beszerzésével. Tudni kell, hogy az akkumulátor töltése nem olyan gyors, mint a benzin feltöltése, és a kapacitástól függően néhány perctől néhány óráig is eltarthat. Azt is hozzá kell tenni, hogy léteznek gyorstöltők is, hasonlóan a mobiltelefon- vagy elektromos autós töltőhöz. Az ilyenek ára természetesen valamivel magasabb, de mindenképpen érdemes elgondolkodni rajta. Különösen akkor, ha gyakran fogja használni akkus szerszámát.

Hidd el azonban, hogy nagyon gyorsan meg lehet szokni az akkumulátorral kapcsolatos „hátrányokat”. És akkor a te esetedben is biztosan érvényes lesz az, amit a címben említettünk: „Máshogy nem akarod tovább.”

Ajándékba valami szerszám? Remek tipp!

Az előző részekben az akkumulátoros kerti szerszámok számos előnyét soroltuk fel. De megtartottunk egyet a végére. És igen, az első ilyen eszköz megvásárlásával gondok adódhatnak az ajándékokkal. És ez könnyű lesz néhány évig. Ahogy fentebb írtuk, sokféle kerti akkumulátoros szerszámot csatlakoztathat egy akkumulátortípushoz. Ezért, ha stratégiailag gondolkodik, fordítson különös figyelmet az első készülék, az akkumulátor és a márka kiválasztására. Nézze meg, milyen lehetőségeket kínál az adott modellválaszték. Minél több eszköz kompatibilis a megvásárolt akkumulátorral, annál könnyebb lesz ajándékot választani a jövőben.

És persze ennek az ellenkezője is igaz. Ha az illetőnek már van akkumulátoros szerszáma, akkor tájékozódjon arról, hogy melyik, milyen márkájú és milyen típusú akkumulátor. Ezután válassza ki azokat a kerti szerszámokat, amelyek még hiányoznak a gyűjteményéből.

Néhány tipp a nagyszerű akkus kerti szerszámokhoz

A legnépszerűbb akkumulátoros kerti szerszámok közé tartoznak például:

 • akkumulátoros fűnyíró
 • robotfűnyíró
 • akkumulátoros láncfűrész
 • akkumulátoros olló bokrokhoz és fűhöz
 • akkumulátoros ágvágók és sövénynyírók
 • akkumulátoros gyomirtó

Forrás: A KÄRCHER Slovakia, s.r.o. PR cikke

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche