Alig fejezték be az általános iskolát, de a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb emberei közé tartoznak (FOTÓK)

A leggazdagabbak listáján szerepelnek, és egyiküknek sincs egyetemi végzettsége, de mindannyian felhívják a figyelmet arra, hogy egy dolog kulcsfontosságú a sikerükhöz.

A világ leggazdagabb emberei közül sokan nem rendelkeznek irigylésre méltó szintű formális oktatással, de nem hagyták abba az új ismeretek és készségek elsajátítását. Néhányan feladták a főiskolát és a diplomát, mert hittek ötletükben és elképzelésükben.

De tudták, hogy erőfeszítés, munka, elkötelezettség és kockázat nélkül nincs siker. Lássuk ezt a lenyűgöző listát 7 befolyásos és gazdag emberről, akik nem rendelkeznek főiskolai végzettséggel:

1. Steven Paul Jobs

Az Apple és a Pixar egyik alapítója és vezérigazgatója volt, amíg el nem adták a Disney-nek. Ő volt a Disney legnagyobb részvényese és az igazgatótanács tagja is. A számítástechnika és a szórakoztatóipar egyik vezető alakjaként tartják számon. Az elemi iskolába Cupertinóban és a középiskolába járt, de tanult a Palo Alto-i Hewlett-Packard Company-nál is. Nem sokkal ezután Steve ott kapott munkát, és nyáron Steve Wozniak mellett dolgozott idénymunkásként. 1972-ben Jobs elvégezte a középiskolát, és beiratkozott a portlandi Reed College-ba. Bár kimaradt a rendes iskolából, az első félév után továbbra is magánórákat vett, köztük kalligráfiát.

Jobs üzleti életrajza nagyban hozzájárult a Szilícium-völgy magányos, vállalkozói furcsaságának mítoszához, rávilágítva arra, hogy megértette az esztétika és a design fontosságát a nyilvánosság előtt. A funkcionális és vonzó termékeken végzett munkája kultikus státuszt vívott ki neki.

Miután 1985-ben elveszítette az Apple feletti irányítást, Jobs megalapította a Next-et, amely felsőoktatási és üzleti alkalmazásokra specializálódott számítástechnikai platformokkal foglalkozott. Amikor 1997-ben az Apple felvásárolta a Nextet, Jobs visszatért az általa alapított céghez, hogy nyugdíjba vonulásáig és 2011-ben bekövetkezett haláláig vezérigazgatóként működjön.

2. Jack Dorsey

Napjaink leghíresebb programozói közé tartozik Jack Dorsey, a Twitter közösségi oldal egyik társalapítója, akit már kisfiúként is nagyon érdekelt a kódírás, különösen a logisztikai diszpécser szolgáltatások terén. Kezdetben olyan kézbesítési szoftvert készített, amelyet sok taxitársaság még ma is használ. A középiskola után Jack a Missouri Tudományos és Technológiai Egyetemre járt, de gyorsan átkerült a New York-i Egyetemre. New York-i tartózkodása közben felmerült az ötlet, hogy hozzon létre egy közösségi hálózatot, amely később Twitter néven vált ismertté. Abbahagyta a főiskolát, hogy az ötletén dolgozzon, ami végül kifizetődött. A Twitter a világ egyik legismertebb oldala lett, Jack nettó vagyonát pedig 2,5 milliárd dollárra becsülték.

3. Steven Spielberg

Steven Spielberg minden idők egyik legjobb és legnépszerűbb rendezője. Legjelentősebb munkái közé tartoznak a következő filmek: „Jaws”, „Schindler’s List”, „Indiana Jones”, „Jurassic Park” és „Alien”. Spielberget gyerekkora óta érdekelte a filmezés. Korai tinédzser korában számos amatőr filmet készített társulatával.

16 éves korában Stephen elkészítette első független filmjét egy kis pénzösszegből, amelyet apja ajándékozott neki. A film a „Firelight” címet viseli. Egy este vetítik egy helyi moziban, és a megkeresett pénzből az fizeti meg, aki korábban befektetett a filmbe. A középiskola után megpróbált beiratkozni a filmes iskolába, de alacsony érettségije miatt elutasították. Spielberg ezután belépett a Kaliforniai Állami Egyetemre. Tanulása közben hétéves szerződést ajánlottak neki a Universal Studios-szal, ahol szakmai rendező lett. Azonnal abbahagyta az egyetemet, és a Universalnál kezdett dolgozni. Spielberg jelenlegi nettó vagyonát 3,6 milliárdra becsülik.

4. Lillian Bettencourt

Francia örökösnő, társasági nő és üzletasszony volt. A L’Oreal egyik fő részvényese volt. Halála idején Ms. Bettencourt volt a leggazdagabb nő és a 14. leggazdagabb ember a világon 44,3 milliárd dolláros nettó vagyonával.

Párizsban született Louise Madeline Burt és Eugene Schuller, a világ egyik legnagyobb kozmetikai és szépségipari vállalata, a L’Oreal alapítóinak egyetlen gyermekeként. Amikor Lillian öt éves volt, édesanyja meghalt, és szoros kapcsolatot alakított ki apjával, aki később feleségül vette Lillian brit nevelőnőt. 15 évesen csatlakozott apja cégéhez, ahol kozmetikumokat kevert és samponos flakonokat címkézett. Csak középiskolát végzett, és apja cégét birodalommá alakította. Bettencourt 2017.09.21-én halt meg.

5. Ralph Lauren

Ralph Lauren a divat világának egyik legfontosabb tervezője, és a Ralph Lauren Corporation igazgatójaként ismert. Már kisfiúként is nagyon ambiciózus, és fő célja, hogy milliomos legyen. A középiskolában kezdett pénzt keresni azzal, hogy kapcsolatokat adott el más diákoknak. Az iskola elvégzése után a Baruh College-ban folytatta tanulmányait, ahol üzleti tanulmányokat folytatott.

Két év után azonban otthagyta az iskolát azzal a döntéssel, hogy a hadseregbe megy, ahol ugyanabban az időszakban maradt. Nem sokkal ezután állást kapott egy nyakkendőket árusító cégnél, de nem sokáig maradt ennél a munkánál. Azért hagyta el a céget, mert tervezési ötleteit nem fogadták jól. Egy évvel később maga kezdett nyakkendőket tervezni, és nem sokkal ezután megalapította a Polo-t 50 000 dolláros költségvetéssel. Vagyonát 7,1 milliárdra becsülik.

6. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg az egyik legfontosabb internetes vállalkozó. Legismertebb a Facebook elnöke. Zuckerberget már fiatal korában is nagyon érdekelte a szoftverek írása és a számítógépes játékok készítése.

A középiskolában Mark a legtöbb tantárgyból remekelt, végül belépett a tekintélyes Harvard Egyetemre. Második tanulmányi évében elkezdett fejleszteni egy weboldalt, amely közösségi hálózati szolgáltatásként szolgálna. Akkoriban úgy döntött, hogy abbahagyja az egyetemet, mert nagyon szerette volna befejezni a projektet. Ma a legbefolyásosabb közösségi hálózatok tulajdonosa.

7. Bill Gates

Bill Gates üzleti mágnás, fejlesztő, feltaláló és nagyon prominens emberbarát, de egyben megbukott diák is. Gates tinédzser kora óta rendkívüli érdeklődést mutat a programozás iránt, amelyet iskolai számítógépén gyakorolt. Ez idő alatt megismerkedett egy kollégájával, Paul Allennel, akit ugyanaz a lelkesedés és érdeklődés mutatkozott, mint ő.

Hamarosan nagyon jó barátokká válnak, egyre több időt töltenek a programozással. A középiskola után Paul beiratkozott a Washington Állami Egyetemre, míg Gates a Harvardra. Ám hamarosan mindketten úgy döntöttek, hogy lemondanak a továbbképzésről, hogy megalapítsák a ma Microsoft néven ismert szoftvercéget. Bill Gates vagyonát 80,4 milliárd dollárra becsülik.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche