Almafák. A legtöbb cseh és szlovák egy fontos dolgot figyelmen kívül hagy ősszel, és utána a fák szenvednek. Néz

Jövőre is szeretnél lédús almát élvezni? Ne felejtsen el most megtenni egy lényeges dolgot. A cseh termelők többsége megfeledkezik róla, a fák szenvednek, a termelők így felkészülnek a kívánt termésre.

A következő évszakokban az almatermést különféle betegségek tönkretehetik. A varasodás a leggyakoribb és alattomosabbak közé tartozik. Mit kell tenni most ősszel, hogy megvédjük az almafákat a gombás betegségektől? Van néhány tippünk az Ön számára.

A kobalt segít a rüh ellen

Hogyan lehet megszabadulni a varasodástól az almán gombaölő szerek nélkül, nézze meg az Advancing Eco YouTube-csatornán található oktatóanyagot:

A betegség másképp nyilvánul meg

Az almás varasodás különböző módon nyilvánul meg. Megtámadhatja a fiatal gallyakat, amelyek levelei hullani kezdenek, de csak a leszüretelt almaterméseken jelenhet meg, amelyeken csúnya pöttyök, foltok kezdenek képződni, és fokozatosan elpusztul a teljes termés. A betegség árulása abban rejlik, hogy még a vitákban is évekig fennmaradhat, így ha nem teszed meg a megfelelő intézkedéseket, a jövőbeni termés komoly veszélybe kerül.

A megelőzés a kulcs

Most, amikor a gyümölcsöst télire készítjük, érdemes az almafák leveleit megfelelő gombaölő szerrel permetezni. Permetezzen a várható eső előtt, és ellenőrizze, hogy van ideje megszáradni. Amint az almafák elkezdik hullatni a leveleiket, még mindig van tennivalója. Határozottan ne hagyja, hogy a levelek a fa alá feküdjenek.

Téliesítésre sem használod például egyes dísznövényeket, ha a gombás betegség a levelekben is megmarad, könnyen szétterítheted az egész kertben. Ehelyett gereblyézd fel a leveleket egy kupacba, és égesd el. A teljes szezonban célszerű a megfelelő gombaölő permetezéseket kiválasztani, amelyekkel meg kell akadályozni a betegség terjedését. Ne feledje azonban, hogy mechanikai beavatkozás nélkül is megnyilvánulhat az alma varasodása.

Ne felejtsen el gondoskodni az almafáról

Az ősz az az időszak, amikor a gyümölcsfákat, így az almafákat is bőséges öntözéssel kell kezelni. Az almafákat ne metsszük, erre februártól márciusig lesz a megfelelő időpont, amikor oktató- és fenntartó metszés történik. Lassan készüljön fel a fák mésszel való festésére októberben. És még egy fontos dolog. Ne felejtse el ellátni a gyümölcsfákat a szükséges tápanyagokkal.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche