Alufóliából készíts egy labdát, és dobd a mosásba. Sok munkát megspórolhatsz vele.

Te is azok közé tartozol, akik nem tudnak otthon fóliát nélkülözni, vagy egyáltalán nincs, és nem tudod, mire használd? Van néhány tippünk számodra, hogy milyen helyzetekben tanulhatod meg a használatát.

Rágcsálnivalók csomagolása

Sokan a fóliát csak az útközbeni rágcsálnivalók csomagolására asszociálnak. Ez azonban nem a legkényelmesebb felhasználási mód, mivel az alumíniumrészecskék belekerülhetnek az ételekbe, különösen a feldarabolt gyümölcsökbe és zöldségekbe. Emiatt nem kell aggódnia, de jobb, ha más lehetőséget használ a rágcsálnivalók csomagolására – például dobozba vagy papírzacskóba csomagolva.

Egyes ételeket fóliában készítenek el – jellemzően a fóliában elkészített burgonyát vagy halat, illetve sajtot. A fólia csak nagyon magas hőmérsékleten olvad meg, így nem kell aggódnia amiatt, hogy a sütőben megváltoznak a tulajdonságai. Ha még mindig aggódsz a fólia miatt, és inkább helyettesítenéd, akkor a legtöbb ilyen recepthez használhatsz pergamenpapírt, amelyből olyan dolgokhoz, mint például a hal, gyönyörűen megsül.

Miért jó ötlet a fóliát a mosógépbe tenni?

A fólia sok szennyeződést és különösen a ruhákból származó szöszöket tartja vissza a mosógép dobjában. Egy egyszerű fóliagömb segítségével megspórolhatod magadnak a ruhák kicsavarásának és kifésülésének fáradalmait, és a ruháid is jobban vasalódnak majd. Hasonló okokból néha a szárítógépbe is ajánlott fóliát tenni.

Ideiglenes csiszológép

Ha van otthon tompa késed vagy ollód, és nincs kéznél csiszológép vagy mesterkés, megpróbálhatod fóliával élezni őket. Formázza a fóliát gömbölyűre, és néhányszor futtassa át rajta a kés pengéjét (vigyázzon, nehogy megvágja magát!). Kinyithatsz egy ollót is, és a pengét végigfuttathatod a fóliagolyón, vagy kisebb darabokra vághatod a fóliát – így rögtön élesebbek lesznek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche