Amikor a spathiphyllum nem akar virágozni, anyám valami nagyon egyszerű dolgot csinál, és amikor néhány virág indul – késő őszig!

A SPATIFILUM NEM VIRÁGOZ

A Spathiphyllum olyan növény, amely bármely otthont díszíthet. Nem csoda, hogy női boldogságnak hívják! Hihetetlenül szép és puha. Nagy zöld levelei és halványfehér virágai bármilyen belső teret átalakítanak.

A spathiphyllum esztétikus megjelenése mellett számos hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. Például megtisztítja a helyiség levegőjét az olyan káros vegyületektől, mint a formaldehidek, xilolok és toluolok. És benzolokból, ammóniából és triklór-etilénből is. A virág oxigént szintetizál, és felszívja a felesleges nedvességet a helyiségben.

A Spathiphyllum általában kora tavasztól késő őszig virágzik. Virágai a liliomokhoz hasonlítanak, innen ered a másik elnevezés – békeliliom. Ez a virág Közép- és Dél-Amerikából, valamint Óceániából származik. Trópusi erdők árnyékos területein nő. Ezért otthon nem tolerálja a közvetlen napfényt. Emiatt leveleit barna foltok boríthatják.

Hogyan kell gondoskodni a spathiphyllumról

Önmagában a spathiphyllum növény szerény a gondozásában. De gyakran hallani a háziasszonyoktól, hogy a spathiphyllum nem virágzik. Lássuk, milyen körülmények lesznek kedvezőek a világ liliomának. Mint már jeleztük, a spathiphyllum nem szereti a közvetlen napfényt. Ezért részleges árnyékba kell helyezni.

Ennek a növénynek nagyon finom gyökérrendszere van, mivel a virág nem tűri a hideg és kemény vizet. Az ilyen víz barna foltok megjelenéséhez vezet a leveleken. Ezenkívül a cserépben pangó víz miatt penész jelenhet meg, és a virág elhalhat.

Annak érdekében, hogy a spathiphyllum tetszetős legyen zöldjével és bőséges virágzásával, szobahőmérsékleten leülepedett vízzel kell öntözni. Hozzáadhat nitrogén műtrágyát. Az ilyen műtrágyát óvatosan kell kezelni. Erőt ad a növény növekedéséhez, de nem segíti a virágzást.

A Spathiphyllum a nedves levegőt is kedveli. Ezért ne felejtse el permetezni a növényt. Nyáron ezt gyakrabban kell megtenni, télen pedig heti egyszer elegendő. Ne hagyja a növény gyökereit hosszú ideig vízben. Öntözés után egy idő után öntsük ki az üvegesedett vizet az edény alsó lyukaiból.

A spathiphyllum virágzása: Műtrágya recept

Ha mindezeket az egyszerű követelményeket teljesíti, rövid idő múlva észre fogja venni, hogy a spathiphyllum gazdag zöld színt kap. És a világ liliomának bőséges virágzásának eléréséhez használjon egyszerű receptet.

Ez a módszer hihetetlenül hatékony és meglehetősen költségvetés-barát. Nem kell más, mint szobahőmérsékletű leülepedett víz és élesztő. Az élesztő szárazon és nedvesen is használható.

Adjuk hozzá az élesztőt egy kis mennyiségű vízhez, és alaposan keverjük össze, hogy teljesen feloldódjon. Ezután keverje össze őket elegendő mennyiségű vízzel. Rendszeresen öntözze meg a spathiphyllumot ezzel az oldattal, és rövid idő múlva látni fogja az eredményt. A növény bőséges virágzással hálálja meg, a virágok nagyok és szépek lesznek.

A friss virágok a házban mindig nagyon szépek és esztétikusak. A gondozásuk pedig ellazulást és megnyugvást hoz az idegrendszer számára. Oszd meg kommentben: milyen virágok vannak az otthonodban, és hogyan gondozod őket?

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche