Amikor a test segítséget kér. Mi hiányzik neki?

A megfázás, a fáradtság és a stressz gyakori előfordulása nőknél. A szervezet megpróbálja elmondani nekünk, hogy támogatásra van szüksége vitaminok és ásványi anyagok formájában. Mik a szervezet figyelmeztető jelei, hogy valami nincs rendben velünk, és mely multivitaminokhoz, ásványi anyagokhoz nyúljunk?

A köhögés számos vírusos légúti betegséget kísér.
Gyors fáradtság és légszomj

Az alacsony energiaszint számos egészségügyi probléma megnyilvánulása. Betegségből, túlterheltségből és alváshiányból fakad. A légzési problémák a légutak betegségére utalnak, beleértve a tüdőt is. Lexi Moriarty táplálkozási szakértő szerint az alacsony energiaszint vagy a légszomj vérszegénységet és alacsony vasraktárat is jelezhet. Például csak az Egyesült Államokban 10 millió embernek alacsony a vasszintje. A Mayo Clinic elmagyarázza, hogy vérszegénység esetén sápadt bőrt, fejfájást, szédülést, mellkasi fájdalmat, hideg kezeket és lábakat is észlelhetünk. A már említett táplálkozási szakértő szerint a vasat tartalmazó táplálék-kiegészítők fogyasztása elősegítheti a vastartalékok növekedését és a vörösvértestek képződését, amelyek a vér alkotóelemei. A vörösvérsejtek hemoglobinból állnak. Ez egy vérfesték, amely magához köti az oxigént és eljuttatja azt a test minden sejtjéhez. A rendszeres oxigénellátásnak köszönhetően megemelkedik az energiaszintünk, frissebbnek, elevenebbnek érezzük magunkat.

A haj rossz állapotban van, ugyanez vonatkozik a körmökre is

A Heathline portál szerint a száraz és törékeny haj a meleg helyen való rendszeres tartózkodás eredménye. Néha szépségkoronánk minősége romlik a nem megfelelő kozmetikai termékek használata miatt, vagy valamilyen betegségben szenvedünk. A körmök minősége összefügg a pajzsmirigy megfelelő működésével. Lexi Moriaty hangsúlyozza, hogy a törékeny haj és köröm bizonyos tápanyagok hiányáról árulkodik. Ezek elsősorban alacsony cink-, vas-, biotin- és egyéb B-vitaminok.A cink nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely fejbőrünk egészségéhez szükséges. A B-vitaminok támogatják a központi idegrendszert, frissítik a bőrt, és lendületet adnak a körmöknek és a hajnak.

Amikor gyakran vagyunk betegek

A multivitamin és az alapvető ásványi anyagokat tartalmazó táplálék-kiegészítő szükséglet akkor indokolt, ha az év során többször is betegek vagyunk. A táplálkozási szakértő meggyőződése, hogy évente három-négy megfázás egyértelműen jelzi a vitaminok és ásványi anyagok hiányát. Az említett anyagok hiánya problémákat okoz az immunrendszerben, amely küzd a különféle vírusok, baktériumok, de gombák és paraziták ellen is. A szervezet védekezőképességéhez szükséges legfontosabb mikroelemek közé tartozik a C-, A- és D-vitamin. A C-vitamint szervezetünk önmagában nem tudja előállítani, ezért azt külső forrásból kell pótolni. A leggyakrabban szükséges adag „céček” citrusfélékből és zöldségekből származik. A hideg évszakban időről időre nem árt táplálék-kiegészítőket használni. Az A-vitamin esszenciális vitaminnak számít, amely felveszi a harcot a vírusos betegségek, köztük a koronavírus ellen, és a D-vitamin is. Ezt a vitamint szervezetünk képes előállítani, de elegendő napfényre van szüksége, ami télen gondot okoz.

Ha hajlamosak vagyunk a sérülésekre

Csontfájdalom, de a sérülésekre való hajlam is. A Medical News Today szerint az Egyesült Államokban akár 15 millió csonttörés is összefüggésbe hozható a nem megfelelő tápanyagbevitellel. Ha könnyen megsérülünk, élesítjük a figyelmünket. Ilyen esetekben hiányoznak olyan fontos tápanyagok, mint a D-vitamin, a kalcium és a magnézium. A kalcium a csontok kulcsfontosságú összetevője, erősíti és növeli a sérülésekkel szembeni ellenálló képességüket. A D-vitamin elősegíti a kalcium jobb felszívódását a csontokba. Nem szabad azonban alábecsülni a stresszes helyzetekben vagy sportolásban gyorsan kimerülő magnézium bevitelét. A lábgörcsök és az ingerlékenység a magnéziumhiány jelei. A magnézium azonban erősíti az izmokat és a csonttömeget is.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche