Angol háziasszonyok ügyes trükkjei, hogyan lehet tisztán tartani az ablakokat mosás után fél évig

Az ablakmosás nem tartozik a legnépszerűbb háztartási tevékenységek közé, de évente legalább kétszer érdemes elvégezni. Ha ráérsz, azt szeretnéd, hogy szép és foltosodásmentes legyen, bár néha túl nagy bajnak tűnhet. A következő trükkök annyira segítenek az ablakmosásban, hogy végül tetszeni fog ez a tevékenység is.

Jó alkalom ablakmosásra

A megfelelő pillanat kiválasztása nagyon fontos tényező az ablakmosásnál. Nem lehet eső, viharos vagy túl világos. A legjobb, ha félfényben, 10 °C körüli hőmérsékleten mosod az ablakokat. Ha túl meleg, a víz és a készítmények gyorsan kiszáradnak. Ez hatással lesz a végső megjelenésre, mivel csíkokat kap. A fagy hatására a szennyeződés jobban megtapad, ezért a téli mosás sem javasolt.

Helyes mosási eljárás

Először takarítsa el a dolgokat az ablakpárkányokról és a környékről, amihez a függönyök levétele is hozzátartozik, amelyeket aztán kimos. Ezután ellenőrizze az ablakot, hogy nincs-e benne pókháló vagy penész. Ha találkozik vele, távolítsa el a pókhálót, és permetezze be a formát megfelelő termékkel. A mosást először a keretekkel kezdje, és csak azután kezdje magával a szemüveggel.

Távol a vegyszerektől!

Ablakmosásnál nem kell speciális termékekre költeni, mert ezeket könnyedén kicserélhetjük arra, ami otthon szokott lenni. Ha az ablakok csak normál esetben piszkosak, elegendő a víz és az ecet. Ha jobban koszosak az ablakok, először dörzsölje be őket egy félbevágott hagymával, majd folytassa a klasszikus mosással.

Az ablakok tisztán tartása érdekében, ameddig csak lehet

Szüksége lesz egy liter vízre, egy kanál szappanra és egy fél kanál glicerinre (gyógyszertárban vagy drogériában vásárolhatja meg). Keverje össze az összes összetevőt, és vigye fel az ablaküvegekre. Szivaccsal törölje le a felesleges folyadékot, amely lefolyna. Ez a trükk nemcsak megóvja ablakait a párásodástól, de ellenállóvá is teszi őket a porral és az esővel szemben.

Polírozás és végső megjelenés

Mosáskor sót is adhatunk a vízhez, amitől világosabbak lesznek az ablakok, és megbirkózik a nagyobb szennyeződésekkel is. Öntsön egy evőkanál sót egy liter vízbe, és keverje össze. A polírozásban közönséges újságok vagy akár nejlonok is segítenek.

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche