Anyám zseniális trükkje, hogy a pácolt uborka ropogós maradjon a tartósítás után is

Nincs is jobb, mint saját készítésű konzervdobozokat készíteni. Nemcsak különféle vegyszerek hozzáadása nélkül készítheti el őket, hanem magát az összetételt is ízlése szerint állíthatja be. A probléma azonban felmerülhet a megfelelő fűszerezésben vagy akár magában az uborkában, amely elveszítheti jellegzetes ropogósságát. Próbáld ki idén a következő befőzési eljárást a tökéletes siker érdekében! Könnyű.

Forrás: Youtube

Friss uborka elkészítése

A savanyúság tökéletes elkészítésének első lépése a friss uborka megfelelő kiválasztása, amelynek 10 cm-ig kicsinek kell lennie. Csak azok gyönyörűen kemények és ropogósak. Ne becsülje alá az összes szennyeződés és agyagmaradvány gondos tisztítását. Ezért az összes uborkát egy időre vízbe tesszük, majd kefével enyhén megtisztítjuk.

Hozzávalók kiválasztása a fűszerezéshez

Kezdje azzal, hogy tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe adjon borsot, szegfűborsot, babérlevelet és mustármagot. Ízléseinek megfelelően készítsen olyan összetevőket, amelyeket megfelelőnek talál. Használhat hagymát, kaprot, sárgarépát, fokhagymát, chili paprikát, tormát vagy fehér petrezselymet. Óvatosan töltsük az uborkát az üvegekbe az egyes zöldségdarabokkal együtt.

A legjobb ecet az uborkához

A savanyúság elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Egy liter vízhez 300 ml erjesztett alkoholos ecetre, 80 g cukorra és 30 g sóra lesz szüksége. A vizet a cukorral és a sóval együtt forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá az ecetet, és öntsük a még forró savanyúságot az előkészített pohárba körülbelül 0,5-1 cm-rel a pereme alatt.

Sterilizálás különböző módokon

A fedővel szorosan lezárt üvegeket sterilizálni kell, hogy a savanyúság hosszú ideig eltarthasson. Sterilizálhatod edényben vagy sütőben. Mindkét esetben a hőmérsékletnek 85 °C-nak kell lennie. Fél órán át forraljuk egy fazék forró vízben ezen a hőmérsékleten. A második esetben először melegítse elő a sütőt 50 °C-ra. Az üvegeket kevés vízzel egy tepsibe helyezzük, sütőbe tesszük, majd a hőmérsékletet 85°C-ra emeljük. 55 perc elteltével vegye ki az üvegeket.

A bevált trükk működik

Hogyan fejezzük be a savanyúság gyártását? Biztosan hallottad már, hogy fejjel lefelé kell fordítanod, miután kivetted őket az edényből. De először próbáljon ki még egy trükköt, amitől az uborka gyönyörűen ropogóssá és keményebbé válik. Főzés után tegyük az üvegeket egy fazékba kevés forró vízzel, és lassan öntsük hozzá a hideg vizet. A víz nem kerülhet közvetlenül az üvegekre, nehogy megrepedjenek. A kész uborkát jobb, ha legalább 2-3 hétig hidegen hagyjuk fogyasztás előtt.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche