Anyósom elképesztő megoldást talált ki. Nyáron nem engedi be a házába a szúnyogokat, hangyákat és kullancsokat.

A nyári időjárás hőséget, napsütést és fürdőzést hoz, de bosszantó rovarokat is. Bosszantanak minket a természetjáráson, a kertben a grillezéskor, és még az otthonunkba is berepülnek. És minden évben a lehető leghatékonyabban megszabadulunk tőlük.

Befújhatjuk otthonunkat kémiai repellensekkel, de rengeteg kémiai anyag van körülöttünk. Ha kisgyerekek vagy háziállatok vannak otthon, akkor inkább a természetes repellenseket részesítsük előnyben. Ezekből rengeteg van, és könnyen kiderítheted, melyiket használd, ha hangyák, szúnyogok vagy akár apró legyek zavarnak.

A pókok, bolhák és kullancsok utálják a borsmenta illatát.

Ültesse cserepekben az ablakokba vagy a kertbe. Készítsen remek szörpöket a leveleiből, vagy dörzsölje be vele a bőrét, mielőtt elindul. Adj menta- vagy levendulaolajat a kedvenc testápolódhoz.

A szúnyogokat mind a citrom, mind a B.

A szúnyogok utálják a citrom, az eukaliptusz, a körömvirág, a levendula vagy a geránium illatát. Termesszen növényeket az ablakai előtt vagy a verandán, és a szúnyogok garantáltan távol maradnak.

A B-vitamin megfékezi a szúnyogokat. Szedje a nyár folyamán, és a teste izzadságot választ ki, amely megbízhatóan elriasztja a szúnyogokat. A fokhagyma fogyasztásával felerősített izzadás ugyanezt teszi. Ha ez így van, valószínűleg a szeretteidet is elriasztják.

Tegyél egy tál vizet a szoba sarkába egy kámfortablettával. A szúnyogok is utálják a szagát. El fogják kerülni az otthonodat, és többé nem fog zavarni a bosszantó nyikorgó hang, amikor elalszol.

Küzdj vissza a saját permeteddel!

Forraljunk fel két fahéjrudat fél liter vízben, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mosogatószert és egy fél citrom levét. Öntse a keveréket egy szórófejes flakonba, és rázza jól össze. Fújd be vele az ablakok és ajtók környékét, ahol a rovarok leggyakrabban eljutnak hozzád, valamint a bútorokat. Fújja be vele a növényeket is, hogy azok ne vonzzák többé a nem kívánt betolakodókat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche