Április második fele: Milyen lesz az idő és mit lehet csinálni a kertben?

Források: , ,

Milyen növényeket kell vetni és ültetni áprilisban?

Április már az a hónap, amikor rengeteg munkát lehet végezni a kertben. Sok zöldséget késedelem nélkül termeszthet.

Forrás: Youtube

Az áprilist joggal „vicc hónapnak” nevezik

Áprilisban lesz áprilisi időjárás? Valószínűleg igen. A hosszú távú, egész hónapra és két hétre vonatkozó előrejelzések csak tájékoztató jellegűek, de ha azt mondják, hogy mindenféle időjárás lesz, kevesen értenek egyet a tapasztalatok alapján az „áprilisi időjárással”.
Április második felében a hőmérséklet 7 és 13 °C között alakul. Fokozatosan felmelegszik, a hónap végi ingadozások napközben a maximum 17 °C-ot is elérhetik.

A csapadékmennyiség valamivel az átlag felett várható, átlagosan 10-28 mm hetente.

Április végéig rövid hőmérséklet-ingadozás és csapadék várható. Változóan derült, változóan felhős idő és zápor, kiugróan havas idő várható, főleg a hegyekben.

Április munka a kertben

Mit jelent ez a kertészek számára? Készülj fel arra, hogy amikor áprilisban szép lesz, nem szabad kihagynod ezt a lehetőséget. Esős ​​és hideg váltakozik szebb napokkal. Ezért tervezze meg munkáját, és vásároljon meg minden szükséges kelléket előre. Ez természetesen vonatkozik a magokra és palántákra, de a szubsztrátumra is, amelyre szüksége lehet. Inspirációért feltétlenül nézze meg az említett videót is.

Díszfák kivágása

Használja ki a lassan beköszöntő tavaszt a gyümölcsfák és cserjék metszésére, ha még nem tette meg. Néhány díszfa és rózsa metszése is javasolt áprilisban. Óvakodjon azonban a régi fán virágzó fajoktól. Elkezdheti a sövény vágását is.

Gyepápolás

Száraz napokon el lehet kezdeni a gyep gondozását. Szezon előtt intenzív, de valójában csak egyszeri beavatkozást igényel. A melegebb hónapokban csak kaszálni és öntözni fog. Használja ki az időnként eső csapadékot is, és ne felejtse el nyírni a füvet azokon a helyeken, ahol a gyep sérült.

Gyomlálás, lazítás és előművelés

Áprilisban és az év többi szakában már a május közepi „jégemberek” előtt is ideje lazítani, ültetni, ültetni és elvetni mindent, ami bírja az alacsony hőmérsékletet. Egy hónap múlva még több hőt szerető növényt nyugodtan kimozgathatsz a szabadba, ezért mindent otthonod vagy üvegházad védett környezetében termessz elő.

Üvegház vagy melegház előkészítése

Áprilisban ezekre is koncentrálhat. Felkészíthet egy üvegházat, üvegházat vagy fóliás növényt az új szezonra, ha megfelelő tavaszi nagytakarítást végez, és felkészül az év azon részére, amikor intenzíven használja majd az üvegházat.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche