Az április perverz tud lenni. Egyrészt már sok napsütés és meleg napok vannak, másrészt még mindig vannak fagyok. Vannak azonban olyan növények, amelyeket az alacsony hőmérséklet sem akadályoz meg a virágzásban. Tanácsot adunk, hogy milyen virágokat ültethetsz áprilisban az erkélyedre, hogy színeikkel megragadják a tekintetet.

Minikertet alakíthatsz ki az erkélyeden. Ráadásul akár azonnal elkezdheted. A talaj itt melegebb, mint a kertben, és a növényeket megvédheted a széltől. Áprilisban már elég sok virágot ültethetsz az erkélyre. Ezek színe és habitusa változatos – sokféle közül választhatsz.

Milyen virágokat ültessünk az erkélyre áprilisban? Az ibolya elpusztíthatatlan

Az ibolyának több mint 300 fajtája van, amelyek színben és virágformában különböznek egymástól. A termesztők azért kedvelik ezt a szívós növényt, mert könnyen hibridizálható. Ezenkívül ezek a virágok nem igényesek és jól tűrik a zordabb időjárási körülményeket.. Az ibolyafajták kombinációjából színes balkont hozhatunk létre. Választhatunk kétszínű, rojtos, kisebb vagy nagyobb virágú növényeket. A választék óriási.

Az ibolya másik előnye, hogy hosszú virágzású növények. Általános vélemény, hogy csak egyszer virágoznak. Valóban azt látjuk, hogy az út menti ágyásokban az ibolyákat gyorsan felváltják más virágok. Ez azért van, mert a parkokban vagy zöldövezetekben senki sem szedi a virágokat. Ha azonban minden nap leszedjük az elhalt virágokat az ibolyáról, a növény folyamatosan újakat fog kihajtani.

Százszorszép – az ideális balkonvirág

A százszorszépek elsősorban a réthez kötődnek, de az erkély is jó hely számukra. Sok fajtájuk van, amelyek között mindenki számára van valami. A legismertebb közönséges százszorszépek mellett, amelyeknek sárga a közepük és finom fehér vagy fehér-rózsaszín virágaik vannak, léteznek nemesített fajták is.

Itt különböző színű és formájú virágok közül választhatunk. Némelyikük bolyhos pomponokra hasonlít (Pomponette fajta) bordó, lila vagy rózsaszín színben. A Weiss Bellis fajtának apró fehér virágai vannak, a Red White pedig telt fehér virágok piros csúcsokkal.

A finom megjelenésű százszorszépek páncélos növények, amelyek jól tűrik a nehéz körülményeket is. Ráadásul társasak – jól megférnek az ibolya vagy a nefelejcs mellett.

Ne feledkezzünk meg a nárciszokról sem

A gyomok virágoznak az erkélyeinken. A természetben Kelet-Európa rétjein és erdeiben nőnek, így nem félnek az áprilisi fagyoktól. Kék színük tökéletesen kitölti a többi virág közötti tereket, és érdekes hátteret biztosít. A virágokban áprilistól októberig gyönyörködhetünk. A mi őshonos erdei fajtáink virágzanak a legtovább.

Begóniák és rózsák az erkélyen áprilisban? Egy dolgot ne feledjünk

Vannak, akik áprilisban begóniákat, rózsákat vagy axameliszeket ültetnek az erkélyükre. Ha ezt szeretnéd megtenni, gondold meg kétszer is. Ezek a virágok nem viselik jól az éjszakai fagyokat. Ezért ha van lehetőséged cserépbe ültetni őket, amit éjszakára behozol a lakásba, akkor áprilisban ültesd el őket. Ha azonban nincsenek meg a feltételek, várjon május 15-ig ezeknek a virágoknak az ültetésével, azaz a „hideg télig”.

Kapcsolódó cikkek:

Az árvácskák nyár közepéig virágoznak. Öntözd meg őket anya házi húslevesével

Mivel trágyázzuk a muskátlikat, hogy szépen virágozzanak? Vágd kockákra és turmixold össze. A kert színben fog fuldokolni