„Arany” szabályok a palacsinta készítéséhez: Klopotenko tanácsa

"Arany" szabályok a palacsinta készítéséhez: Klopotenko tanácsa

Megmondtuk, hogyan kell főzni. Úgy tűnik, hogy az összetett receptekhez képest a palacsinta olyan egyszerű étel, hogy még egy gyerek is megbirkózik vele.

De ez nem ilyen egyszerű. Előfordul, hogy a leghétköznapibb kefir palacsinta nem sikerül, szétesik és megég. Ilyen esetre ott van Evgenia Klopotenko. Felsorolta azokat a gyakori hibákat, amelyek miatt a palacsinta meghiúsulhat.

Zsírtartalom

Palacsinta elkészítéséhez bármilyen zsírtartalmú kefirt használhat. Azonban minél zsírosabb, annál puhább és levegősebb lesz a palacsinta. Ideális a 2,5% zsírtartalmú kefir fogyasztása.

Édesség

A cukor mennyisége ízlése szerint állítható. Ne feledje, hogy jobb, ha lekvárt vagy mézet adunk a kész palacsintához, mint növeljük a cukor mennyiségét a tésztában. A felesleges cukor miatt a palacsinta kívülről gyorsan megég, belül pedig nem sül meg.

Szóda

Egy másik fontos árnyalat a palacsinta elkészítésében, hogy pároljuk a szódát ecettel vagy sem? Ahhoz, hogy a szóda működjön – fokozott reakciót adjon a szén-dioxid kibocsátására – savas környezetre van szükség. Ezért a szódát ecettel oltják el. De a kefires tésztában a kefir biztosítja a savas környezetet, ezért csak szódát adjunk a tésztához. Kis mennyiségű olajon kisütjük a palacsintákat.

Tészta

Szintén fontos tényező a tészta állaga. Nem lehet nagyon ritka, de nem is menő. A különböző lisztfajták eltérő mennyiségű glutént tartalmazhatnak, ezért a főzési folyamat során a konzisztenciára kell összpontosítani, és ha szükséges, adjon hozzá egy kis kefirt.

Most már tudja, hogyan kell finom palacsintát készíteni. Tökéletes nekik

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche