Ártalmatlannak tűnő dolgok, amelyek súlyos betegségeket okozhatnak

Ezeket civilizációs betegségeknek nevezik. Nem úgy terjednek, mint az influenza, hanem lassan, de biztosan átterjednek a civilizáción. A szív- és érrendszeri betegségektől a rákig sok ember felelős azért, hogy idő előtt véget vetett életének. Gyakran olyan dolgok állnak mögöttük, amelyekkel mi magunk is nap mint nap találkozunk. És itt az ideje korlátozni őket.

Közvetlen kapcsolat van az ülés és a rák, valamint a testmozgás és a rák kockázatának csökkenése között is.
Ülés

A mindennapi hosszas ülés az új dohányzás. Ez már jelzi, milyen pusztító hatásai lehetnek. Kimutatták, hogy a csökkent fizikai aktivitás növeli a tüdő-, vastagbél- és mellrák kockázatát. Nem beszélve az elhízásról, a cukorbetegségről és a szívproblémákról. Közvetlen kapcsolat van az ülés és a rák, valamint a testmozgás és a rák kockázatának csökkenése között is. Mindenki maga dönti el, melyik utat választja.

Nyugták

Megszoktuk, hogy a kezünkbe vesszük, hazacipeljük, sőt archiváljuk is. Nos, vigyázz rájuk. 2010-ben egy tanulmány megállapította, hogy a legtöbb élelmiszerboltban a biszfenol-A nevű vegyszert használták. Ez egy vegyi anyag, amely a rák fokozott kockázatához kapcsolódik. Ezért is érdemes ma digitális nyugtát választani.

Forró tea

A teának számos pozitív tulajdonsága van. De csak akkor, ha megfelelő hőmérsékletű vízzel leöntjük és nem fogyasztjuk túl forrón. A forró teát, de a meleg ételt vagy a tömény alkoholt is csak egy dolog köti össze. A statisztikák azt mutatják, hogy fogyasztóik gyakrabban szenvednek nyelőcsőrákban.

Feldolgozott hús

Füstölt vagy bármilyen módon feldolgozott hús fogyasztása jelentősen növeli a rák esélyét. Az Egészségügyi Világszervezet szerint ugyanolyan veszélyes, mint a dohány. A feldolgozott hús különösen a bélrákhoz kapcsolódik. Ezért vigyázz a szalámival, a kolbásszal és a füstölt finomságokkal.

Nyissa ki az ablakot az autóban

Ez azonban csak akkor érvényes, ha nyitott ablakokkal közlekedik a városban, vagy forgalomban áll. A kipufogógázok bejutnak a tüdejébe, és DNS-elváltozásokat válthatnak ki, amelyek tüdő- és húgyhólyagrákhoz vezethetnek. Ebben az esetben a légkondicionáló biztonságosabb.

Vaping

Biztonságosabbnak kellett volna lennie, mint a cigarettázás. Egyre több olyan tanulmány születik azonban, amely még az elektronikus cigarettákat és párologtatókat is kizárja a szervezet számára biztonságos kategóriából. A gőzben lévő aeroszolok rákkeltő vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek rákot okozhatnak.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche