Augusztus elején „kezeljük” ezzel a káposztát – és felejtsd el a „bojtorján”

Augusztus elején "kezeljük" ezzel a káposztát - és felejtsd el a "bojtorján"

Elmondtuk, hogyan lehet meghatározni… Most megosztjuk azoknak az anyagoknak a listáját, amelyeket július végén – augusztus elején kell hozzáadni a káposztához.

A tapasztalt nyári lakosok tudják, hogy nem valószínű, hogy megfelelően kiválasztott műtrágyák nélkül jó, erős káposztát lehet termeszteni. Szóba került, hogy mit lehet ebben az időszakban hozzájárulni.

Az etetés fontos. De még fontosabb megérteni, mire van szükségük a növényeknek a fejlődési szakasztól függően. Nyár közepén és végén a káposztát érdemes megtrágyázni néhány speciális anyaggal, amelyek elősegítik, hogy a zöldség kiváló és erős káposztafejet neveljen.

Kálium-nitrát

A káposzta fejlődéséhez szükséges anyag. Az oldat elkészítéséhez csak egy kanálnyi anyagot adjunk egy vödör vízhez. A tartós pozitív hatás érdekében elegendő a terméket csak egyszer használni.

Kártevő keverék

Ezzel a keverékkel másfél hetente kell kezelni a káposzta alatti talajt. Az elkészítéshez keverje össze egyenlő részecskékben a dohányport, a szitált hamut és a zúzott tojáshéjat. Ez megvédi a növényt a rovaroktól, és jótékony hatással lesz a zöldség egészének fejlődésére.

Zöldtrágya

Bevált és megfizethető termék, amely lehetővé teszi a gubacsok gyors kialakulását. Elkészítéséhez vegyünk egy literes üveg zöld műtrágyát egy vödör vízbe, valamint egy nagy kanál kálium-szulfátot. Tíz fej káposztához elegendő egy vödör oldat.

Csak egy ilyen kezelés segít a káposztán, de ha kombináljuk őket, akkor igazán kiváló eredményt érhetünk el. Azt is elmondtuk, hogyan lehet bőséges termést szerezni.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche