Ausztrál tudósok kimutatták, hogy a hanghullámok segíthetik a csontok visszafejlődését

A szövettechnológia egy olyan feltörekvő terület, amelynek célja a csontok és az izmok regenerálása az emberi szervezet természetes öngyógyító képességének kihasználásával, különösen olyan helyzetekben, amikor csontvesztés rák vagy degeneratív betegség miatt.

A hanghullámok segíthetik a csontok újranövekedését, és a kutatók felhasználták őket az őssejtek csonttá alakítására. Ahogy a tudósok a folyóiratban megjelent tanulmányukban megállapították Kicsi, A szövetmérnöki fejlesztések egy napon segíthetik a betegeket a rák vagy a degeneratív betegség következtében elvesztett csontok újratermesztésében.

A hanghullámok megkönnyíthetik az őssejtek kinyerésének nagyon fájdalmas folyamatát

Ausztrál kutatók innovatív őssejtkezelése intelligens módszert kínál a terület legnagyobb kihívásainak leküzdésére, az a. A szövettechnológia egy olyan feltörekvő terület, amelynek célja a csontok és az izmok regenerációja az emberi test természetes öngyógyító képességének kihasználásával. A csont-újranövekedés egyik kulcsfontosságú kihívása az, hogy nagy mennyiségű csontsejtnek kell szaporodnia, amikor beültetik a célterületre.

A mai napig a felnőtt őssejtek csontsejtekké történő átalakítására irányuló kísérleti eljárások bonyolult és drága berendezéseket használtak, és tömegtermeléssel küszködtek, így a széles körű klinikai alkalmazás irreális. Körülbelül az a néhány klinikai vizsgálat, amely megpróbálta visszanőni a csontot, többnyire a páciensből kinyert csontvelőt használta – ez egy nagyon fájdalmas eljárás.

Kutatócsoport RMIT Egyetem kimutatta, hogy a nagyfrekvenciás hanghullámokkal kezelt őssejtek gyorsan és hatékonyan átalakulnak csontsejtekké. Fontos, hogy a kezelés több sejttípuson is hatásos volt, beleértve a zsírból származó őssejteket is, amelyeket sokkal kevésbé fájdalmas kinyerni a páciensből.

A kezelési időt a hanghullámok lerövidítik

Dr. Amy Gelmi, a kutatás vezetője szerint az új megközelítés gyorsabb és egyszerűbb, mint más módszerek.

A hanghullámok lerövidítik azt a kezelési időt, amely általában néhány napra telik, amíg az őssejtek elkezdenek átalakulni. Ez a módszer szintén nem igényel speciális gyógyszereket a csont számára, és nagyon könnyen alkalmazható az őssejtekre. Tanulmányunk feltárta, hogy ez az új megközelítés nagy potenciállal rendelkezik az őssejtek kezelésében, mielőtt implantátumra vonnák vagy közvetlenül a szervezetbe injektálnák őket, szövetmérnöki célokra – magyarázta Dr. Gelmi.

Az őssejtkezelésekben használt nagyfrekvenciás hanghullámokat egy alacsony költségű mikrochip készüléken állítják elő, amelyet a cég fejlesztett ki. RMIT Egyetem. Leslie Yeo professzor és csapata több mint egy évtizedet töltött a 10 MHz feletti frekvenciájú hanghullámok kölcsönhatásának vizsgálatával különböző anyagokkal. Az általuk kifejlesztett hanghullám-generáló eszközzel precízen lehet manipulálni sejteket, folyadékokat vagy anyagokat.

Hanghullámokat használhatunk arra, hogy a megfelelő nyomást csak a megfelelő helyen fejtsük ki az őssejtekre, ezzel elindítva a változás folyamatát.. Készülékünk olcsó és könnyen használható, így egyszerűen bővíthető nagyszámú sejt egyidejű kezelésére, ami létfontosságú a hatékony szövetfejlesztéshez – mondja Leslie Yeo professzor.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche