Axolotl: Hogyan tarts otthon egy vízi sárkányt, hogy sok örömet okozzon

Ennek a vízi sárkánynak a gondozása egyáltalán nem nehéz, és még egy teljesen kezdő is megbirkózik vele. Menj el egy állatkereskedésbe, és 30 koronáért a tiéd. Az akváriumod legalább valami különleges lesz. Hiszen mindenkinek van otthon hal. Hazánkban még meglehetősen ismeretlen volt, de tenyésztése fokozatosan terjeszkedik.

Japánban még népszerűbb. Mérete nem haladja meg a 35 centimétert. Az axolotl teljes neve mexikói axolotl. Nálunk vízi sárkánynak vagy sétáló szalamandrának hívják. Nem régen fogyasztották csemegeként Mexikóban.

A mexikói Lago de Xochimilco és Lago de Chalco tavakban fordul elő. Ma már éttermekben is találkozhatunk vele, de nem ételként, inkább az akvárium díszeként. Fokozatosan védetté vált. Csak vízre és húsos ételre van szüksége a kényelmes élethez.

Az axolotl gondozása egyáltalán nem nehéz

A legalább ötven literes akváriumban a víznek el kell érnie a 20 Celsius-fokot. Ami az etetést illeti, válasszon cérnaférgeket, gilisztákat, húsdarabokat és állati táplálékot. Akváriumi halakat ne tegyünk össze vele, csak kicsi az esélye, hogy nem eszi meg.

Az axolotlt jó csoportban tartani, lehetőleg két felnőtt párban. A kis vízisárkánynak van egy különleges tulajdonsága, amelyet érdemes megjegyezni. Négy teste spontán regenerálódik.

Krémszínűre tenyésztették

„Öt napon belül elkezdtek regenerálódni a hím kopoltyúi és ujjai, három hét után teljesen jóképű férfi lett” – írja le az egyik tenyésztő, hogyan tért magához az „axík” annak a halnak a támadása után, amelyikkel együtt kellett lennie. akváriumba helyezve egy meg nem nevezett állatkereskedésben. Első látásra beleszeretett az axolotlokba.

Szürke vagy fekete természetű, de később az emberek krémszínűvé tenyésztették. Rózsaszín, bozontos kopoltyúkat visel. Átlagosan viszonylag idős kort, akár húsz évet is megélnek.

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche