Készítsen lakomát a hajának, amely javítja annak szerkezetét, fényét és felgyorsítja növekedését. A házi készítésű hajmaszk ugyanolyan jól működik, mint egy professzionális kezelés, és néhány fontba kerül. Anyáink és nagymamáink különösen szerették.

A sör, a világ harmadik legtöbbet fogyasztott itala a hajnak is jót tesz. Gazdag szilícium-dioxidban, foszforban, rézben, magnéziumban, vasban és B-vitaminban, ápolja a hajat, extra volument és fényt ad. Ha legközelebb marad ebből az italból, készítsen házi hajmaszkot ahelyett, hogy kidobná.

A szocialista korszak slágere, sörös hajmaszk. Segíti a növekedést és helyreállítja a sérült szálakat

A régi időkben azt mondták, hogy a sör segíti a haj növekedését, hozzájárul annak sűrűségéhez és fényéhez, sima és puha lesz. A kommunista korszak slágermaszkjában található fehérjék határozottan hozzájárulnak a szálak kutikulájának erősítéséhez és a növekedés felgyorsításához. Ezért ideális azok számára, akiknek vékony, gyenge és sérült szálaik vannak. A maszk elkészítéséhez szükséges 1 tojásfehérje, 1 sárgája, fél pohár sör és 1 evőkanál almaecet.

 1. Vegyünk egy tálat, verjünk kemény habbá egy tojásfehérjét, és tegyük félre
 2. Vegyünk egy robotgépet vagy turmixgépet, és adjuk hozzá a tojássárgáját, az almaecetet és a sört. Keverje 10-20 másodpercig
 3. Most adjuk hozzá ezt a keveréket a korábban elkészített tojásfehérjéhez
 4. Vigye fel a maszkot a hajára, lehetőleg zuhanyozás előtt, és fedje le a tincseket zuhanysapkával vagy műanyag zacskóval
 5. Hagyja hatni 15-30 percig
 6. Ezután öblítse le és samponozza meg a haját

Hogyan használod a sört a hajadra? Készítsen öblítőt otthon

Az elmúlt években számos sampon és balzsam jelent meg a piacon, melyek egyik összetevője a sör. Úgy tartják, hogy a sörben található két fehérje – a maláta és a komló – segíthet táplálni és erősíteni a hajhagymákat. Az egészséges fürtök érdekében hetente egyszer kipróbálhatja az egyszerűt sörrel öblítve. Íme, hogyan kell hogyan kell elkészíteni:

 1. Öntse a sört a pohárba, és várja meg, amíg a hab alábbhagy
 2. Keverje össze a sört és a vizet 1:2 arányban (pl. 250 ml sör és 500 ml víz)
 3. Mossa meg és kondicionálja a haját a szokásos módon
 4. Gyengéden masszírozza be a sört a hajába és a fejbőrébe
 5. Hagyja a hajon körülbelül 15 percig
 6. Öblítse le a szálakat hideg vízzel

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Mikor kell hajat mosni: reggel vagy este? Sokan tudatlanul követik el a hibát

Egy zseniális keverék csak néhány dollárért revitalizálja a haját. Rövid időn belül látni fogja a hatásokat