Az 5 másodperces trükk, amely megmenti kutyáját a nyári hőgutatól

A kutyák, hozzánk hasonlóan, szintén szenvednek tőlük a nyári hónapokban. Megjegyzendő Nincsenek verejtékmirigyeik az egész testben, hanem csak a párnákon, így kevesebb mechanizmusuk van arra, hogy „megvédjék” magukat a hőségtől. Testhőmérsékletük szabályozásához a párnákon keresztül izzadnak, de erősen meleg napokon ezek a mechanizmusok elégtelenek lehetnek. A párnák pontosan az egyik legérzékenyebb terület a kutya anatómiájában, ezért sétáltatáskor figyelembe kell venni az 5 másodperces trükköt.

Ez az 5 másodperces trükk, amellyel nyáron gondoskodhatsz a kutyádról

saját Országos Rendőrség, hivatalos beszámolóján keresztül elmagyarázta, miből áll az 5 másodperces trükk kutyáknak. „Azok számára, akiknek van házi kedvencük, fontos, hogy ismerjék ezt a tanácsot a magas hőmérsékleten. Tedd a kezed hátulját a földre, és ha 5 másodpercig nem bírod a hőt, a kutyád sem fogja bírni” – mondja a szervezet.

Egy nagyon egyszerű trükk, amelyen keresztül megtehetjük tudja, ha a föld túl forró ahhoz, hogy sétálni vigye. A kutya mancsának talpa vastag, ellenálló védőbőrrel borított párnákból áll. Belül vannak zsírlerakódások, amelyek tompítják lépteiket, valamint sok idegvégződés, amelyek nagyon érzékennyé teszik őket.

Emiatt nagyon fontos, hogy a nyári szezonban figyeljük és gondoskodjunk róluk. Ez keresztül történik figyeljünk azokra a felületekre, amelyeken kedvenceinkkel együtt sétálunk. Az aszfalt, a műfű és a tengerparti homok nagyon felforrósodik, és megégetheti a párnákat.

Ezen felületek némelyikének van egy nehezítő tényezője, mégpedig az, hogy képesek hőt tárolni és amint a környezeti hőmérséklet csökkenni kezd, hőt sugároznak ki, így fennáll annak a veszélye, hogy a kutyák megsérülnek a párnákon.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche