Az alvás minőségének kiválasztása – hogyan válasszuk ki a legjobb ágyneműt?

Mindenkinek időre van szüksége a felépüléshez, időre az erő és a hangulat helyreállításához. A jó alvás egy hangulatos hálószobában lehetővé teszi a pihenést, valamint az egészség és az energia helyreállítását. A kényelem és a béke légkörének megteremtéséhez mindent a legapróbb részletekig át kell gondolni, mert alvásának minősége a részletekben rejlik: belső tér nyugtató színekben, lágy világítás és természetesen jó minőségű ágynemű.

Vannak olyan részletek, amelyekre oda kell figyelni ahhoz, hogy alvása valóban egészséges és helyreállító legyen. Például a sima, hűvös hatású szövetek ideálisak a forró nyári éjszakákhoz, a puha flanel készletek – melegek és további kényelmet biztosítanak télen. A Nostra.lv weboldalon minden bizonnyal mindent megtalál, amire szüksége van a minőségi és kényelmes alváshoz, itt a szín- és minőségválasztás, a kényelem és a legjobb szövetek – a lényeg, hogy tudd, melyik kritériumra kell figyelned.

A szövet szerkezete és típusa

Az ágynemű vásárlásakor nagyon fontos odafigyelni a részletekre, amelyek nem csak színt és anyagot foglalnak magukban. Mindenekelőtt az ágyneműnek jó légáteresztő képességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy kényelmes legyen az alvás, valamint hogy felszívja és keringesse a levegőt és a nedvességet. Általában ilyen tulajdonságokkal rendelkezik a kizárólag természetes anyagokból készült vászon ágynemű.

Mindenki izzad alvás közben, ezért az ágyneműnek jól fel kell vennie a nedvességet. A puha pamut és a tartós hipoallergén lenvászon látja el a legjobban ezt a funkciót.

Ha az ágynemű poliésztert tartalmaz, a készlet olcsóbb lesz, mint a természetes, de a minősége rosszabb lesz. A textil szabványok szerint a gyártó nem tüntetheti fel a címkén a mesterséges szálak jelenlétét, ha azok aránya 7%-nál kisebb. Hogyan ellenőrizhető, hogy az ágynemű természetes anyagból készült-e? A természetes anyagok nagyon könnyen és gyorsan ráncosodnak.

Az alvás minőségének kiválasztása – hogyan válasszuk ki a legjobb ágyneműt?

Reklámfotó

A szövet sűrűsége. Minél sűrűbb és nehezebb az anyag, annál tovább tart. ez különösen igaz a pamutszövetekre. Az ágynemű minőségét a sűrűség jelzi: lehet lineáris (TC) és felületes. Az első jellemző a szálak számát jelenti egy négyzethüvelyk szövetben, a második pedig azt, hogy hány gramm cérna van egy méter szövetben. A pamut optimális sűrűsége 120-160 g / m2. Ha a mutatók alacsonyabbak, az azt jelenti, hogy a termékek rossz minőségűek.

Ágynemű színű. Vásárlás előtt nehéz meghatározni egy új termék színtartósságát, de a cikk első bekezdésében már olyan üzletet ajánlunk Önnek, amely már évek óta hozzászokott terméke színtartósságához és minőségéhez.

Emlékeztetni kell az ágynemű színének néhány jellemzőjére:

fehér semleges szín, a tisztaság és a frissesség szimbóluma. Különösen jól mutat a skandináv stílusú enteriőrben és a minimalizmusban.

Piros – izgat, szenvedélyt ébreszt.

A kék az ég színe. Nyugtat, alkalmazkodik a nyugodt alváshoz.

A zöldet oldja a stresszt, elűzi a nehéz gondolatokat.

Sárga a napfény, az öröm és a hangulat színe. A sárga ágyban való ébredés kellemes, eredményes napra késztet.

Kopásállóság a szövet sűrűségétől és összetételétől függ. A mesterséges szálak kis százalékának (5-10%) bevonása növeli a természetes szövetek kopásállóságát, de gyakorlatilag nem befolyásolja a levegő és a víz átjutását. Nyilvánvalóan többször is ki kell mosni, így nem akar meglepetéseket okozni lyukak vagy kiszakadt varratok formájában. Ha két ágyneműgarnitúra közül választasz, válaszd a nehezebbet – nyilván erősebb lesz.

***

Fizetett kiadvány

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche