Az angol háziasszonyok trükkje a zsíros foltok tisztítására: Csak egy sima kenyér kell

Előfordul, hogy csak otthon, zuhanyozás előtt veszi észre a zsíros szennyeződéseket, és nem ritka az ilyen kellemetlen meglepetés. A legtöbb esetben azonban emlékszel arra a pillanatra, vagy legalábbis sejted, mi került a pólódra. Valójában ez nem segít, de mindig jó, ha edzi a memóriáját. Na igen, de mi van a folttal?! Több lehetőséged van, csak választanod kell. Mindenesetre minden foltra vonatkozik – minél hamarabb kezdi el a tisztítást, annál jobb!

Nézze meg a videót okos trükkökért, amelyekkel megszabadulhat a zsíros foltoktól a ruhákon:

Forrás: Youtube

Mosogatószer

A mosószer nagyszerűen működik az edényeken lévő zsírok ellen, miért ne bánná el a ruhákon lévő foltokat is. Hogyan kell használni? Csepegtesse a terméket a folt teljes felületére, és finoman dolgozza be a foltba. Ezt megteheted például puha fogkefével vagy mosogatószivaccsal, de mindenképpen nyúlj új után. A ruhákat így hagyd egy kicsit pihenni, dobd be a mosógépbe és mosd ki.

Házi kása szódabikarbónából

A vízből és szódabikarbónából készült házi készítésű paszta kiválóan működik a makacs zsíros foltokon. Öntse a pasztát a foltba, és hagyja megszáradni. Ezután puha kefével távolítsa el a megszáradt fehér kérget. Ha továbbra is látható a folt, kenjünk rá mosogatószert, áztassuk be egy kendőbe és áztassuk forró vízbe negyed órára. Ezután már csak langyos vízben öblítsük le.

A vasaló is megoldás

Vegyen zsebkendőt, vasalót és zsíros ruhát. A zsíros foltot béleljük ki szalvétával, hogy legyen hova leülepednie a zsírnak. Ne legyen hrrr a vasalón, csak kapcsolja be alacsony teljesítményre, és kezdje el vasalni a foltot. A foltnak lassan el kell tűnnie! Ha nem tűnik el, próbáljon meg szalvétát tenni a tetejére, és óvatosan kezdje újra a vasalást.

Kenyér? Nem csak a szájban!

Előfordulhat olyan helyzet is, amikor a zsír nem a ruháit foglalja el, hanem teljesen máshol van. Valahol, ahol nem lehet vasalót vagy zabkását használni. Ilyenkor jól jön a kenyér. Inkább a belseje. Helyezzük a foltra, nyomkodjuk le egy kicsit, és hagyjunk egy kis időt a zsírnak, hogy beszívódjon a tésztába. Ismételje meg új darabokkal, amíg a folt el nem tűnik.

Baba hintőpor

Ha zsíros ételt önt a szőnyegre, óvatosan távolítsa el az ételmaradékot, kenje be a babaport és hagyja, hogy felszívja a zsírt. Ezután távolítsa el a kérget egy régi fogkefével vagy ruhával. Látszik még a folt? Fogkefével dolgozd bele a mosószert, és töröld át egy tiszta ruhával.

kapcsolódó cikkek

,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche