Az anyósomnak tele van a szekrénye vécépapírral. Amikor elárulta, hogy miért csinálja, én is azonnal elkezdtem.

Nagyon sokan küzdenek egy nagyon bosszantó problémával, mégpedig azzal, hogy a szekrényeik nagyon dohosak, ami aztán meglátszik a tartalmukon, amit ott tárolnak. Leggyakrabban ez a ruházat, és senki sem akar csúnya felsőruházatot felvenni.

A vécépapír remekül működik

Ezzel viszonylag könnyen elérhetjük, hogy a szekrény szép illatú legyen. Libuše asszony, aki sok tudást szerzett anyósától, megosztotta tippjeit. Érdekelte például, hogy ez a tapasztalt asszony a szekrényekben tartja a vécépapírt. Mint néhány sorral később látni fogjuk, ennek nagyon jó oka van.

A régi szekrények illatosításának remek módja például a muszlinzacskók, amelyeket tetszés szerint meg lehet tölteni levendulával vagy más illatos gyógynövényekkel. A levendula előnye egyébként, hogy nemcsak kellemes illatú, hanem a ruhamolyokat is elriasztja. Egyébként rozmaring, szerecsendió vagy kamilla is használható. Alternatív megoldás lehet a jó illatú szappan reszelése. Ideális esetben olyanokat, amelyek már túl kicsik ahhoz, hogy kézmosásra használjuk őket.

És most jöjjön az a vécépapír, ami szintén kellemes illatot kölcsönözhet a szekrényeknek. Csomagolj ki kb. 20 cm-es papírcsíkokat, és csepegtess rájuk illóolajat. Ezután tekerjük őket egy kis tekercsbe, és mindegyikhez adjunk egy darab fahéjrudat. Ezután helyezze el ezeket a krémpapírokat a szekrényekben vagy a komódokban.

A kávé is segíthet

Amint a fentiekből kiderül, a képzeletnek itt bizonyára nincsenek határai. A WC-papírgurigákat más módon is illatosíthatod. Például úgy, hogy vaníliakivonattal permetezzük be őket, ami sokáig kitart.

Emellett soha ne dobjon ki parfümmintákat vagy illatanyag-maradékokat. Felhasználhatod őket, ha WC-papírra fújod őket, és visszateszed a szekrényekbe.

Azt is jó tudni, hogy a kellemetlen szagokat kávézaccal is elnyelheted. Ez egyben a levegő nedvességét is elnyeli, ami megakadályozza a dohosság terjedését. A fahéj és a narancshéj is nagyon jó erre.

Fénykép: Shutterstock

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche