Az édesköménymag kiváló gyógyszer az álmatlanságra

Az igazság az, hogy az édesköménymagot a népi gyógyászatban számos különböző betegség kezelésére használják. Vesekőbetegségben, mint hatékony vízhajtó; megfázás és köhögés ellen – jó köptetőként.

Szoptatós anyukáknak is hasznos, mivel fokozza a laktációt, kisbabáknál az „édesköményvíz” segít a duzzadt hason, kólikán. Az édesköménymag hasznos olyan szembetegségek esetén is, mint a kötőhártya-gyulladás, iritis stb. Az édesköménymag főzeteivel és infúziójával végzett mosások nagyon hatékonyak.

A kapor egy zöld elsősegély-készlet

Figyelem!
Az édesköménymag-főzetek és -főzetek nem ajánlottak alacsony vérnyomásban szenvedőknek.

• Édesköménymag főzet álmatlanság ellen. Kell hozzá 50 g édesköménymag és egy üveg minőségi vörösbor. Keverjük össze a két összetevőt, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és öntsük átlátszatlan edénybe. Az alvászavarral járó idegrendszeri rendellenességek esetén vegyen be egy kanál főzetet.

• Édesköménymag főzet magas vérnyomásra és fejfájásra.
2 teáskanál őrölt édesköménymagot keverjünk el fél liter forró vízzel. Hagyja állni a keveréket 10 percig, majd forralja fel, és végül szűrje át tiszta sajtruhán. Tartsa a főzetet légmentesen záródó edényben, hogy megakadályozza az értékes illóolajok elpárolgását. Vegyünk fél csészével étkezés előtt, naponta háromszor. Ez a gyógyító főzet enyhíti a fejfájást, kitágítja a szív és az agy ereit, segíti a perisztaltikát.

• Az édeskömény az ágybavizelésben is segít. Öntsön egy kanál őrölt édesköménymagot egy csésze forró vízbe. Csomagolja be jól egy konyharuhába, és hagyja három órán át, szorosan lezárva. Igya meg a kész infúzió teljes részét lefekvés előtt. De gyermekek esetében az egyszeri adagnak háromszor kisebbnek kell lennie, mint a felnőtteknél. Az édeskömény főzetével végzett kezelés 5 naptól egy hétig tart.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche