Az emberek egész citromot kezdenek lefagyasztani. A hatások elképesztőek

Szereted a citromot, és nem csak a teádba teszed? Ha megszokta, hogy reggel citromos vizet iszik az anyagcsere, az emésztés és a fogyás elősegítése érdekében, próbálja meg más módon használni a citromot. Mi történik, ha lefagyasztod a trópusi gyümölcsöket?

Miért ne veszítenénk el a citromot vagy a héját

A citrom rengeteg C-vitamint, B-vitamint, karotinoidokat, pektint, foszfort, káliumot, nátriumot, kalciumot vagy vasat, valamint flavonoidokat és antioxidánsokat tartalmaz. A citromhéj akár 10-szer több tápanyagot tartalmaz, mint a citromlé. A kéreg sárga rétege a heszperidin glikozidot, a fehér réteg kumarinszármazékokat, glikozidokat és flavonokat tartalmaz. Ha lefagyasztasz egy citromot, jobban kihasználhatod a benne rejlő lehetőségeket. Annak ellenére, hogy a citrom savas, segít a szervezet savtalanításában és lúgosító hatású.

Fogadjon bio citromra

A vastag citromhéj és pép jelentős mennyiségű értékes anyagot tartalmaz, amelyektől nem kell megszabadulnunk ahhoz, hogy még több jótékony anyagot nyerjünk a citromból. A közönséges citrom alapos mosás után sem mentes a káros anyagoktól, különösen a permetektől, a műtrágyáktól és az ismert növényvédő szerektől. Azonnal dolgozza fel őket. Gombaölő védelem nélkül hamar elrohadnak.

A citrom fagyasztásának eljárása

A feldolgozáshoz csak egész bio citrusféléket használjon, beleértve a héját is. Fogadjon bio citromra, amely egészségesebb lesz. Öntsünk vizet egy edénybe, adjunk hozzá egy kevés ecetet, és tegyünk bele citromot. Tiszta kefével mossa le, várjon 15 percet, mossa meg újra, öblítse le hideg vízzel és alaposan szárítsa meg.

Hogyan kell lefagyasztani egy egész citromot

Az egész citrom több helyet foglal el a fagyasztóban. Ha azonban később desszertbe, szószba vagy salátába reszeljük a héját, praktikus. Helyezze a gyümölcsöt egy zacskóba, és jelölje meg a fagyasztás dátumával.

Hogyan fagyasszuk le a citromszeleteket vagy negyedeket

Ha a citromot főként italokhoz szeretné használni, fagyasztás előtt vágja szeletekre, majd fagyasztáskor kenje szét egyenként. A szeletek vagy negyedek összeragadnak, és nem választhatók el egymástól.

Hogyan kell lefagyasztani a citromhéjat

Ha a gyümölcs levét kinyomod, csak a citrom héját fagyaszthatod le. A kérget lereszelhetjük reszelőn, vagy turmixgépben ledarálhatjuk és zacskóban lefagyaszthatjuk.

Mennyi ideig tárolja a citromot a fagyasztóban

A tárolt és fagyasztott gyümölcs 3-4 hónapig eláll a fagyasztóban. Felolvasztás után a gyümölcs kissé pépes, de használhatunk citromot a héjával együtt, és ne vessük el.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche