Az emberek elkezdtek érmét tenni a fagyasztóba. Az ok az, hogy megvédjék az egészségüket a mérgezéstől.

Az ünnepi szezon gyorsan közeledik. Mielőtt elmegy, fontos, hogy ne felejtse el megfelelően megvédeni otthonát és a benne lévő berendezéseket. Az egyik hasznos trükk a fagyasztóban lévő pénzérme. Ez egy egyszerű módja annak, hogy megvédje magát az esetleges mérgezéstől, amikor visszatér a nyaralásból.

Az élelmiszerek lefagyasztása meghosszabbítja az eltarthatósági idejüket. Csak akkor hatékony, ha az alacsony hőmérsékletet folyamatosan fenntartjuk. A felolvasztás után az élelmiszereket nem szabad újra lefagyasztani, mivel fennáll a káros baktériumok és mikroorganizmusok kialakulásának veszélye. Sajnos ez a helyzet nyaralásaink során, hosszan tartó áramszünet esetén előfordulhat. Ha nem alkalmazzuk az érmés trükköt, soha nem fogjuk tudni, hogy ez megtörtént-e, és visszatérésünkkor végül újrafagyasztott termékeket fogunk fogyasztani, súlyos mérgezés veszélyével.

Miért egy érme a fagyasztóban?

A fagyasztóban lévő érme lehetővé teszi számunkra, hogy ellenőrizzük, hogy a készülék megfelelően működött-e és fagyasztva tartotta-e az ételt, amíg távol voltunk otthonról. Képzeljük el, hogy néhány órára elment az áram. Fogalmad sincs róla, miközben nyaralsz. Közben a fagyasztó leállítja az alacsony hőmérséklet fenntartását, és az ételek kiolvadnak. A baktériumok elszaporodnak. Amikor visszakapcsolják az áramot, a hűtőszekrény tartalma ismét megfagy. Mindez akkor történik, amikor Ön teljes pompájában élvezi a nyaralását. Hazatérve kiveszi az ételt a fagyasztóból, és nem veszi észre, hogy az már használhatatlan. Egy ilyen forgatókönyv egyáltalán nem valószínűtlen, és súlyos mérgezéssel fenyeget. Az érmés trükknek köszönhetően mindig tudni fogja, hogy a fagyasztóban lévő ételek fogyaszthatóak-e.

Érme a fagyasztóban. Hogyan kell használni ezt a trükköt?

Az érme trükk használata nagyon egyszerű. Az előkészületeket körülbelül két nappal az indulás előtt kell elkezdeni.

Öntsön vizet egy tálba vagy befőttesüvegbe, és tegye az edényt a fagyasztóba.

Amikor a tálban lévő víz megfagy, helyezzen egy érmét a tál felszínére.

Ha az érme még mindig a jég felszínén van, amikor visszatérsz a nyaralásból, minden rendben van. Ha viszont az érme a jégbe süllyedt, az annak a jele, hogy a hűtőszekrény egy ideje nem működik megfelelően, és kiolvadt. Ilyen helyzetben ki kell dobni az ételt a fagyasztóból.

Mit érdemes még a fagyasztóba tenni?

Van még néhány dolog, amit érdemes a fagyasztóba tenni – nem csak az ünnepekre.

Béleld ki a fagyasztó üres helyeit régi újságpapírokkal. Így kevesebb meleg levegő jut a fagyasztóba, amikor kinyitod az ajtót. A hűtőszekrény így kevesebb áramot használ majd a hőmérséklet kiegyenlítéséhez, ami alacsonyabb villanyszámlát eredményez.

Jó ötlet, ha a fagyasztóban tartod az ételek csomagolását. Ezzel a trükkel könnyebb lesz kicsomagolni és széttépni, mert kevésbé ragad.

Ha szeletelés előtt 30 percre a fagyasztóba tesszük a hagymát, elkerülhetjük a sírást. Az alacsony hőmérséklet gyengíti a könnyezést okozó kénvegyületek kiválasztását.

A fagyasztóban uralkodó kellemetlen szag eltüntetésére jó ötlet egy tál szódabikarbónát tenni a fagyasztóba. Csak hagyjuk benne egy órát, és a benne lévő szag megszűnik.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche