Az emberek kezdenek rizst tenni a ruhatárukba a ruhákkal együtt.

A rizs számos étel népszerű összetevője. Ahelyett azonban, hogy vacsorára főznéd, rendhagyó módon is felhasználhatod, és megmentheted vele a ruháidat. Csak egy kis termékre van szükség, és máris megszabadulhatsz a bosszantó problémától.

A ruhák tárolásakor a szekrényben két bosszantó probléma is van, amit gyorsan és hatékonyan megoldhatsz, ha rizst használsz egy összetevővel. Ezzel megvédjük a ruhákat a sérülésektől, plusz gondoskodunk a szekrényből áradó szagról, amint kinyitjuk. Mit kell tennünk, hogy mindezzel megbirkózzunk?

A rizs szokatlan felhasználási lehetőségei. Gyorsan segít megoldani egy kellemetlen problémát

Amikor nagy mennyiségű ruhát tárolunk a szekrényben, előfordulhat, hogy kellemetlen szag kezd megjelenni. Ezt gyakran a bútorok belsejében felgyülemlő nedvesség okozza. Ennek következtében nem csak akkor van kellemetlen szag, amikor kinyitjuk a szekrényt, hanem akkor is kellemetlen szagot vesz fel, amikor fel akarjuk venni a ruhákat, mivel átjárja őket ez a szag.

A rizs, ami mindenkinek van a konyhaszekrényében, gyorsan elbánik a penésszel és a nedvességgel, és ezáltal a kellemetlen szagokkal. Csak öntsük a nyers szemeket egy üvegtálba, és helyezzük a szekrény közepére. Néhány nap múlva meglátod, hogy a rizs magába szívta a kellemetlen szagot. Megszórhatod néhány csepp kedvenc illóolajoddal is. Ez ráadásul kellemes illatot fog kiváltani a szekrényben.

Önts belőle egy keveset a száraz rizsbe. Azonnal megmented a ruháidat

Nem a nedvesség és a kellemetlen szag az egyetlen probléma, amivel találkozhatunk. A molyok is szeretnek befészkelni a ruhásszekrényünkbe, és károsítják az anyagokat. Kedvenc ruháid védelmére használj egy praktikus rizses trükköt. Pontosan azt tedd, amit korábban leírtunk, de emellett válassz olyan illóolajat, amelynek különleges illata elriasztja a molyokat.

Nem szeretik a többféle illatot, ezért mindenképpen keress olyat, ami számodra kellemes, és a molyok számára is taszító hatású. Válaszd az eukaliptuszt, a mentát, a zsályát, a szegfűszeget vagy a levendulát, hogy gyorsan elűzd a rovarokat. Vigyen fel néhány csepp ilyen illóolajat egy tálban lévő száraz rizsre, és a kész tálat tegye a szekrénybe. Gyorsan elfelejti a problémát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche