Az erdőbe mész? Add ezt az ételedhez, és a kullancsok el fognak menekülni előled.

A kullancsok igazán veszélyes kártevők, amelyek veszélyes betegségeket terjeszthetnek. Ezért nem csoda, hogy mindenki keresi a módját, hogyan lehet ezeket a parazitákat elriasztani. Kiderült, hogy az ideális megoldás olyasmi, ami mindenkinek van otthon.

Ezzel örökre elűzheted a kullancsokat

A kullancsszezon gyorsan közeledik. Nem csoda, hogy egyre többen keresik azokat a megoldásokat, amelyek segítségével elűzhetik ezeket a veszélyes élősködőket, amelyek kis méretük ellenére igazi kellemetlenséget jelentenek az ember számára. Mindez azért, mert a kullancsok veszélyes betegségeket, köztük a Lyme-kórt is átvihetik, ami életveszélyes lehet.

Számos készítmény létezik, amely megvéd minket ezektől a rovaroktól. A gyógyszertárak és drogériák kínálnak kenőcsöket, krémeket vagy spray-ket, amelyek illata állítólag végleg elriasztja tőlünk ezeket a kártevőket. Sajnos nem mindegyikük teljesen hatékony. Érdemes ezért egy házi szerrel segíteni, hogy megvédjük magunkat ettől a veszélytől.

Ez a házi szer segít megvédeni magunkat a kullancsoktól

Megbízható megoldásnak bizonyult a fokhagyma alkalmazása, amelynek intenzív illata végleg elriasztja tőlünk a kullancsokat. A világhálón található információk szerint ennek a zöldségnek a rendszeres használatával és az ételekhez való hozzáadásával ezek az élősködők nem is akarnak majd a közelünkben tartózkodni.

Ideális esetben naponta legalább egy gerezd nyers fokhagymát kellene fogyasztanunk. Ez nemcsak a kullancsok ellen jelent nagyszerű megoldást, hanem igazi vitaminbomba is a szervezetünk számára. Köztudott azonban, hogy nem mindenki rajong annyira ezért a zöldségért, hogy szívesen fogyasztaná ilyen módon. Pedig számos ételhez hozzáadható a mindennapi menünkben.

Hogyan véd meg minket a fokhagyma a kullancsoktól?

Mielőtt azonban a fokhagymát beillesztenénk a mindennapi étrendünkbe, mindenképpen nézzünk utána alaposan az eredetének. Csak a lengyel fokhagyma rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek nemcsak az élősködők elűzésében segítenek, hanem abban is, hogy jobban vigyázzunk az egészségünkre. A fokhagymát tartalmazó tabletták vagy étrend-kiegészítők szintén hatástalanok lesznek. A legjobb, ha egyszerűen naponta 1-2 nyers gerezdet fogyasztunk.

Ha egy kicsit bátrabbnak érzi magát, az erdei kirándulás előtt is bedörzsölheti ezzel a zöldséggel a bőrét, hogy megvédje magát a kártevők támadásaitól. Ez nem csak természetes, de hatékony módszer a kullancsok elriasztására is. Sajnos az erős szaga gondot okozhat nekünk vagy a környezetünknek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche