Az illóolajok enyhíthetik a fejfájást és javíthatják a hangulatot

A grapefruit illóolaj csökkenti a fájdalmat és kiváló vizelethajtó, míg a levendula és a rozmaring olajok csökkentik a depressziót és az ingerlékenységet.

segíthet enyhíteni a néha gyötrő fejfájást. A fejfájás típusától és a fájdalom intenzitásától függően előfordulhat, hogy elkerülheti a fájdalomcsillapítók használatát. Ezen kívül egyes illóolajok segíthetnek könnyebben elaludni, mások pedig növelik az éberséget és a koncentrációt. Ezért fontos megismerni az egyéni jellemzőket, előnyöket, de az ellenjavallatokat is.

Néhány illóolaj egzotikus és nyugtató hatású, például a tömjén

A tömjén illóolajat a tömjén aromás gyantájának vízgőz-desztillációjával állítják elő. Ezt az olajat ősidők óta számos egészségügyi célra használták, amelyek célja ellazulás, nyugtatás és fájdalomcsillapítás. Az idő múlásával magát a tömjént, valamint az olajat is egyre gyakrabban használták a vallási szertartások mellett gyógyszerként, de szobafrissítőként is. A füstölő jellegzetes illata ellazít, sajátos érzelmekkel árasztja el az embert, energiát emel, és a hagyomány szerint megtisztítja a tereket a rossz energiahatásoktól. Meditációhoz és jógához is ideális. Nyugtató hatású, fejfájásra hat, segít depresszió és álmatlanság esetén.

A levendula és a rozmaring illóolaja hatékony esti és éjszakai fejfájás esetén

A levendula illóolajnak nyugtató (nyugtató) hatása is van, és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért esti vagy éjszakai fejfájással küzdőknek ajánlott. A levendula rengeteg linalin-acetátot tartalmaz, aminek az a hatása, hogy a nyugtató tulajdonságai mellett fájdalomcsillapító hatása is van, ami fejfájás esetén nagyon fontos. Ebben az esetben elkerülheti a gyógyszeres kezelést. A rozmaringolaj rendkívül aromás, jó fájdalomcsillapító, emellett a bőrre is kiválóan hat. Tisztít, frissít, hidratál és csökkenti az oxidatív stresszt. a hajra is jótékony hatású, erősebb és megakadályozza a korpásodás megjelenését, erősebb fényt és volument biztosít.

A sinus fejfájás ellen a leghatékonyabb az eukaliptusz illóolaj

Az eukaliptusz illóolaj nagy mennyiségű cineolt tartalmaz, így az egyik legerősebb készítmény az aromaterápia világában. A gyulladáscsökkentő és méregtelenítő tulajdonságok kombinációjának köszönhetően az eukaliptuszolaj az egyik legerősebb készítmény az arcüreggyulladás (orrmelléküreg-gyulladás) okozta fejfájás ellen. A halántékba dörzsölés mellett rendkívül hatékony a forró víz gőzének és néhány cseppnek az olajnak a be- és belélegzése. Testfájdalmak esetén az aromás fürdők segítenek, valamint a lehető legmagasabb százalékos eukaliptuszolajos masszázs.

Ügyeljen arra, hogy a menta illóolaját valamilyen növényi olajjal kombinálja

A fejfájás elleni hatékony hatása mellett a menta kiváló antiszeptikumként ismert, kifejezett gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal. Ezt a mentol, menton és cineol összetevők teszik lehetővé. A menta illóolaj szintén jó emésztést serkentő, keringést és légutakat serkentő hatással bír. A legnagyobb hatást a legbiztonságosabb felhasználási móddal – inhalálással – érjük el. Természetesen ezt az illóolajat kis mennyiségben a halántékba is dörzsölhetjük, finom masszázzsal. Ha helyileg alkalmazza, feltétlenül hígítsa fel némi növényi olajjal – legfeljebb egy tucat tetszőleges növényi olajat adjon 2 vagy legfeljebb 3 csepp borsmenta illóolajhoz.

A grapefruit illóolaj nyugtatja és csökkenti a fájdalmat

A grapefruit intenzív, édes-savanyú illatú, és különösen hatékonynak bizonyult pszichoszomatikus fejfájás esetén. Ezen túlmenően stresszes helyzetekben, valamint intenzív cluster fejfájás esetén megnyugtató és relaxáló hatású. Ha frusztrált, dühös, dühös, bosszús vagy valamilyen stresszhelyzet miatt nem tudsz megnyugodni, próbáld ki ezt az illóolajat. A felhasználók igent mondanak és azt mondják. A fájdalomra azáltal hat, hogy „megtisztítja az elmét”, és segít elég türelmet nyernünk, amíg a fájdalom elmúlására várunk. Ezenkívül a grapefruit illóolaj jó vizelethajtó, valamint a test és a zsír „tisztítója”.

Az illóolajok használata és az ellenjavallatok elkerülése

A fejfájás elleni illóolajok akkor a leghatékonyabbak, ha két-három cseppet finoman bedörzsölünk a halántékba. Ezenkívül a hatás akkor is jó, ha a homlok vagy a nyaki gerinc régiójába masszírozzák. Ezt követi a belégzés és a belégzés egy darab vatta vagy gézből. A fürdő is ajánlott, de ne feledje, hogy a nyugtató illóolajok elaltathatják fürdés közben.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche