Az ilyen cserépben lévő orchidea a virágok alá hajlik. Gyors végrehajtás

Az orchideák elveszítik virágaikat, elszáradnak és sárgulnak? Az ok a részletekben rejlik. Állapotukat jelentősen befolyásolja, hogy milyen csomagolásba helyezik őket. Milyen edénybe helyezzük az orchideákat? Helyezze őket hasonlóba, és gyorsan észreveszi a különbséget.

Milyen edénybe kerüljenek az orchideák?
Fotó: pixabay/RainerBerns

Milyen edénybe kerüljenek az orchideák? Erre figyelj

Az ablakpárkányokon az orchideák dominálnak, amelyek évek óta sok otthon alapanyaga. Nemcsak egzotikus megjelenésükkel és színes virágaikkal nyűgöznek le, hanem viszonylag egyszerű gondozásukkal is. Ha azonban hetekig szeretnél gyönyörködni szépségükben, nagyon oda kell figyelned rájuk. Egy egyszerű hiba korán azt eredményezi, hogy a virágok gyorsan elhalványulnak és megsárgulnak.

Az orchidea meghibásodásának egyik leggyakoribb oka a nem megfelelően kiválasztott edény. Az orchideáknak megvan a saját fajtájuk ezen a területen, csak válogatott edényekben érzik jól magukat.

Mit nem szeretnek az orchideák? Teljesen utálják a dekoratív, mázas és festett virágcserepek közvetlen társaságát és ha beléjük helyezik, gyorsan elsorvadva mutatják ki nemtetszésüket. Más cserepes növényekkel ellentétben az orchideák nagyon kényesek, gyökereik és leveleik rendkívül érzékenyek a festékekben és mázban lévő vegyületekre. Ha az orchideák az említett cserepekben vannak, virágaik lehullanak és kiszáradnak. Szóval hova kell őket rakni?

Az orchideák utálják a dekoratív, mázas és festett edények közvetlen társaságát
Fotó: magánarchívum

Melyik cserépbe kell átültetni az orchideát? Egy ilyen virágcserépben érzi a legjobban magát

A legtöbb otthon termesztett orchidea trópusi erdőkből származó epifita. A vadonban a fák tetején telepednek le, ahol van korlátlan hozzáférés a levegőhöz és a fényhez. Hasonló feltételeket kell biztosítania az orchideák számára, amelyek természetes környezetükben és otthonukban vannak. Aztán lenyűgözik állapotukkal és a termett virágok számával.

A fényhez és a levegőhöz való hozzáférés biztosítja az orchidea gyökereit műanyag átlátszó virágcserép. Ezt kifejezetten ezeknek a növényeknek a termesztésére tervezték ezen felül nagy nyílás van az alján, amely lehetővé teszi az öntözésből származó felesleges víz elvezetését.

Az orchidea borítójának átlátszónak kell lennie? Íme, miért

Az orchidea átlátszó edénybe való elhelyezésének egy másik fontos előnye is van. Mert a falakon keresztül láthatja a növény gyökereit, és így meghatározhatja az öntözés legalkalmasabb időpontját. Öntözze meg az orchideát, amikor a gyökerei láthatóan kiszáradtak. Az átlátszó burkolat tehát megóvja a növényt a kiszáradástól, de a kiömléstől is.

Az átlátszó borítók azonban nem jelentik azt, hogy nem lehet egy kicsit megőrülni e tekintetben. Az üzletekben dekoratív átlátszó üvegből készült, repedező hatású vagy áttetsző műanyagból készült virágcserepeket találhat félmatt falakkal. Az enyhén színezett üvegek azonban széles választékban kaphatók, aminek köszönhetően a kellemeset a hasznossal kombinálhatja, mégpedig a csomagolás dekorativitását és a növény állapota szempontjából fontos átlátszóságát.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Az orchidea nem akar virágozni? Vásárolja meg ezt a speciális készítményt a gyógyszertárban, és permetezze be a növény gyökereit

Az orchidea gyönyörűen virágzik. Öntözze meg házi készítésű erőelixírrel

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche