Az ilyen vércsoportú embereknek vigyázniuk kell. A szúnyogok a zsákmányuk

Tudja, hogy melyik vércsoportot kedvelik a szúnyogok? Kiderült, hogy ezeknek a rovaroknak megvannak a preferenciáik, és nem mindenkit csípnek egyformán.

A füled melletti zümmögés nem sok jót ígér. Azt jelenti, hogy szúnyogok közelednek feléd, és alig várják, hogy a véreddel táplálkozzanak. Mindenkit idegesítenek, és valószínűleg nincs olyan ember, aki még soha nem volt az áldozatuk. A rovarok azonban nem mindenkit csípnek egyformán. Csakúgy, mint más élőlények – nekik is megvan a maguk ízlése és preferenciája.

Melyik vércsoportot szeretik a legjobban a szúnyogok?

A szúnyogoknak körülbelül 3500 faja él a Földön. Ezek közül azonban kettő a leggyakoribb Lengyelországban. Ezek a zümmögő szúnyog és a villásfarkú szúnyog. Kiderült, hogy csak nőstényeket csípnek, és nem csak embereket zsákmányolnak. Más emlősök, gyíkok és még más rovarok vérét is szívják. A peték lerakásához a vérben található fehérjékre van szükségük. Érdekes, hogy a hím szúnyogok a virágok nektárjával táplálkoznak. A floridai tudósok érdeklődését felkeltette, hogy a szúnyogok kiket választanak célpontnak. Kiderült, hogy leggyakrabban a 0-s vércsoportú embereket veszik célba. A második helyen a B vércsoportú emberek állnak a vonzerő tekintetében, a harmadikon pedig az A vércsoportúak. A kutatók szerint az emberek 85%-a küld olyan kémiai jeleket, amelyek tájékoztatják a szúnyogokat a vércsoportjukról.

Kiket csípnek meg leginkább a szúnyogok?

A szúnyogok nem csípnek teljesen vakon. Érzékelik a szagokat és képesek a szelekcióra. Kik eshetnek áldozatul a legnagyobb valószínűséggel?

A szúnyogokat a kilélegzett szén-dioxid vonzza. Sokkal többet termelünk belőle, amikor alkoholt fogyasztunk. Ezért van az, hogy minden felhő alatti buli általában erős csípéssel végződik 😉 .

A szúnyogokat a női nemi hormon, az ösztradiol vonzza. Ennek következtében a hölgyeket gyakrabban támadják meg, mint a férfiakat.
Ha szereted a sötét színű ruhákat (fekete, tengerészkék, bordó), biztos lehetsz benne, hogy a szúnyogok téged vesznek célba.

Azok az emberek, akik fizikailag aktívak a szabadban, szintén nagyobb eséllyel támadják meg a szúnyogok. Mindez az izzadságnak köszönhető, amely ammóniát és tejsavat tartalmaz, amelyek vonzzák a rovarokat.

A szúnyogok azokat az embereket is megtámadják, akiknek megemelkedett a testhőmérséklete. Ide tartoznak a gyerekek, a terhes vagy peteéréses nők és a fiatal férfiak.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche